NaslovnicaDuhovnostZašto nas Bog testira prije neke kušnje?

Zašto nas Bog testira prije neke kušnje?

Bog nas testira prije kušnje da nas nauči vještini duhovnog ratovanja i opstanka.

“Ako s pješacima trčeći sustaješ, kako ćeš se s konjima utrkivati? Kad ni u mirnoj zemlji nemaš uzdanja, kako ćeš onda kroz guštare jordanske?” (Jeremija 12,5)

Vjerujem da Bog dopušta manje testiranje da bi nas pripremio za veće kušnje. Postavlja se pitanje: “Ako se ne možeš uspješno boriti s pješacima, u sigurnom okruženju, kako onda možeš očekivati da ćeš se uspješno boriti sa žestokim ratnicima na konjima, na opasnim obalama nabujalog Jordana?”

PROČITAJTE: Zašto Bog testira našu vjeru?

Ovdje je velika duhovna lekcija. Ako “padaš” na svakom malom testu koji ti je poslan na put da te nauči vještini ratovanja i opstanku, kako ćeš preživjeti kušnju koja dolazi na ovaj svijet? Kako ćeš moći proći kroz oganj kad bježiš već na iskru sukoba?
Nikad nemoj moliti da budeš oslobođen od svojih vrućih testiranja. On je dao razna obećanja kako da izađeš iz njih i uslijed svega stekneš snagu i izboriš znanje za rat protiv sotone.

Mali testovi u životu neće te učiniti imunim na velike kušnje; oni će služiti istoj svrsi kao i medvjed i lav u Davidovu životu – da te pripreme za susret s divom!

Lekcija: stari vojnici križa ne umiru i ne nestaju. Oni idu iz snage u snagu, što znači, iz testiranja u testiranje, iz pobjede u pobjedu.

Autor: David Wilkerson