Bog ti želi dati mir: 3 načina kako ga danas možeš iskusiti

Bog ti želi dati mir! Kako kršćani mogu iskusiti Božji mir te povećati radost u svom životu? Apostol Pavao u Rimljanima 5,1 piše da kršćanin ima mir s Bogom po Gospodinu Isusu Kristu.

Krist je jedini koji omogućuje kršćaninu da u njemu ima novi identitet – što je temelj za provođenje Božjeg mira.

U Rimljanima 5,1 apostol Pavao iznosi ono što je Krist učinio svojom smrću i uskrsnućem, a što je rezultiralo time da je grešnik – nekada u neprijateljstvu s Bogom – dobio novo srce, s novim sklonostima i željama za Bogom. Naravno, to uvjerenje stvara mir u našim srcima.

Portal Christianity.com daje nekoliko korisnih savjeta kako iskusiti Božji mir:

Trebamo biti nanovo rođeni od Duha. U miru možemo uživati jedino ako vjerujemo u ono što je Isus za nas učinio po Svojoj smrti i uskrsnuću. Praktični ili iskustveni mir moguć je samo kod osoba koje su nanovo rođene, kod onih kojima je tvrdo i nevjerno srce zamijenjeno novim srcem ispunjenom novim težnjama i novim identitetom u Kristu.

Trebamo biti u zajedništvu s drugim kršćanima. Naš rast u Kristu je projekt cijele zajednice. Kao pojedinci, rast ćemo u čitanju, proučavanju i prakticiranju duhovnih disciplina.

VIDI OVO: Molitva za unutarnji mir

Korporativno, skupljamo se kako bismo čuli propovijedanu Riječ, te sudjelovali u sakramentima. Svakodnevno, trebamo živjeti skupa, biti u zajedništvu jedni s drugima, ohrabrivati i sokoliti jedni druge kako nitko od nas ne bi bio opterećen prevarama grijeha (Hebrejima 3,12-13.

U konačnici, potreban nam je savjet Johna Owena koji je rekao: ”Usmrti grijeh ili će grijeh usmrtiti tebe.” Isus je umro umjesto nas, za naše grijehe, kako bismo mogli umrijeti grijehu.

Ovo je razlog zašto se kršćanski život sastoji od stalnog pokajanja. Kada sagriješimo, odlazimo našem Gospodinu okrečući se od grijeha Njemu koji obećava: ”Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1. Ivanova 1,9).

Bog ti želi dati mir! Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći da ga iskusite u vlastitom životu.

NAJNOVIJE!