Jesi li pomiren s Bogom?

0
Jesi li pomiren s Bogom
Foto: Unsplash

Neki kršćanin je razgovarao s poznanikom koji je, kako je to rekao, nakanio braniti “svoju vjeru”. No odbio je prihvatiti činjenicu da je svatko po naravi rođeni grešnik i, stoga, Božji neprijatelj. To mu je obrazložio rekavši kako je jednom na ulici sreo nekog mladića koji ga je upitao: “Jesi li se pomirio s Bogom?” Odgovorio mu je: “Što misliš time reći? Pa nikada se nisam ni posvađao s Bogom!”

I drugi bi mogli misliti slično, no nije to ono zbog čega se nema mir s Bogom. Mnogi su zadovoljni s Bogom i neće ga prekoriti ni zbog čega dokle god sve u njihovu životu ide glatko i u skladu s njihovim željama. Ali čim se suoče s teškoćama, nesrećom, bolešću ili smrću, odmah Njega proglase odgovornim za sve i postave pitanje: “Je li to Bog ljubavi?”

PROČITAJTE: 7 znakova istinskog obraćenja

Grijeh je ono što čovjeka čini Božjim neprijateljem. Biblija nam govori da smo po naravi “bezbožni” i “neprijatelji” (rd. 6 i 10). Stoga je pitanje: “Jesi li se pomirio s Bogom?”, koje je postavio onaj mladić, biblijski bilo potpuno opravdano.

Vjeruješ li da je Isus Krist na križu Golgote dovršio djelo otkupljenja za tebe? Jesi li priznao svoje grijehe Bogu? Ako je tako, opravdan si na temelju Isusove okajne žrtve.

Onaj mladić postavio je životno važno pitanje. Tko god ravnodušno zaobilazi Božju milost, još uvijek nije iskusio mir s Bogom.

Izvor: Good-seed.org