NaslovnicaDuhovnostBog uvijek pošalje pravu stvar u pravo vrijeme

Bog uvijek pošalje pravu stvar u pravo vrijeme

Bog uvijek pošalje pravu stvar, ono što je Njegovo najbolje za nas, u pravo vrijeme. Samo trebamo biti strpljivi, vjerovati Mu i čekati na Njega.

Ponekad smo jako nestrpljivi. Na pragu smo odustajanja. Ako to opisuje vas, sjetite se da je Božji savršen trenutak vrijedan čekanja.  U Njegovo savršeno vrijeme, On će učiniti da se stvari dogode.

Bog u svoje vrijeme čini sve lijepo. (Propovjednik 3, 11)

Moramo biti strpljivi

Ono što je naš problem je da smo često nestrpljivi dok čekamo Božji odgovor. Ono što Ga molimo želimo odmah ili, ako je moguće, što prije. Kako vrijeme prolazi, na pragu smo odustajanja. Ali upravo u tim trenucima trebamo se podsjetiti da je Bog vjeran.

Bog nije čovjek da bi slagao, nije sin Adama da bi se kajao. Zar on kada rekne, a ne učini, zar obeća, pa ne ispuni? (Brojevi 23, 19)

On u tren oka može učiniti čudo u našem životu. Bog zna tko i što je najbolje za nas. On čini sve za naše dobro. Želi sve najbolje za svoju voljenu djecu. Trebamo samo vjerovati savršenom Bogu tijekom čekanja. Raspored mu je daleko bolji od našeg. A dok čekamo, On nas oblikuje i oblikuje u osobu kakva On želi da budemo.

Bog uvijek pošalje pravu stvar u pravo vrijeme

Bog ima svoju verziju naših snova. I ta verzija je daleko bolja. To znači da ponekad nećemo dobiti stvari za koje vjerujemo da su nam potrebne. Ali dobit ćemo Njegovo najbolje za nas. Kakve god želje imali u našim srcima, sjetimo se da je Bog u kontroli. Moramo učiniti samo svoj dio da Mu budemo vjerni i poslušni.

Hodajte u vjeri. Bog radi iza kulisa. On točno zna kada ispuniti želju našeg srca. Njegov savršeni trenutak nikad ne može biti rano ili kasno, uvijek je na vrijeme!

Prepusti Jahvi putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. (Psalam 37, 5)

PROČITAJTE JOŠ: