Bog uvijek uslišava molitvu osobe koja ovo moli

To je molitva koja ne ostaje bez odgovora.

Bog uvijek uslišava molitvu kada grešnik dođe do kraja svojih snaga i kada u dubokom očaju moli: “O Bože, objavi mi se”.

“Ako tko hoće vršiti volju njegovu, znat će o nauku, je li od Boga ili ja sâm od sebe govorim.” (Ivan 7,17)

Ovdje nalazimo predivno obećanje da ako netko iskreno želi znati, Bog će mu pokazati.

Kada grešnik dođe do kraja svojih snaga i kada u dubokom očaju moli: “O Bože, objavi mi se”, Bog to uvijek uslišava. To je molitva koja ne ostaje bez odgovora.

Jedan hipik koji je živio u spilji na američkom jugozapadu bio je spreman sve okončati. Tražio je zadovoljstvo u piću, drogama, seksu i okultnom. Ali njegov je život svejedno bio prazan, prazan, prazan. Nije vidio izlaza iz svojega jada. Sklupčan u spilji, jednog je dana zavapio: “O Bože – ako te ima – pokaži mi se ili ću skončati svoj život.”

Za deset minuta jedan mladi kršćanin, koji je „slučajno“ onuda prolazio, ugurao je glavu u otvor spilje, vidio hipika pustinjaka i rekao mu: “Hej, mogu li ti govoriti o Isusu?”

VIDI OVO: Molitva za Božju volju

Znate li što se dogodilo? Hipik je slušao radosnu vijest o spasenju po vjeri u Gospodina Isusa Krista. Došao je k Spasitelju i našao oproštenje, prihvaćanje i novi život. Molio je iz dubine i Bog je čuo i odgovorio. Nikad nisam čuo da je netko molio na taj način a da nije za svoju dušu dobio posebno otkrivenje od Gospodina.

Naravno, ovo obećanje vrijedi i za kršćane. Ako čovjek iskreno želi znati što je volja Božja za njegov život, Bog će mu to pokazati. Ako hoće znati pravi put kršćanskog zajedništva, Bog će to pokazati.

Bez obzira o kakvoj se potrebi radi, Bog je voljan udovoljiti joj ako prvenstveno želimo njegovu volju. Ono što stoji između nas i stvarnog poznavanja Božjeg nauma je nedostatak očajnički iskrene želje u nama.

Autor: William MacDonald