Molitva za Božju volju
Foto: Unsplash

Jeste li na raskrižju i ne znate kojim putem krenuti? Što bi Bog htio da učinite? Nadahnuti vas može ova molitva za Božju volju.

Bog nas nije stvorio kao robote. On nam daje izbor. U isto vrijeme, jako je zabrinut za naš rast i našu vezu s Njegovim Sinom, Isusom.

Zašto je ponekad tako teško razumjeti Božju volju?

Jedan od razloga je da nam pogled može biti zamagljen štetnim stavovima. Stvari kao ponos, ljutnja, manipulacija i taština mogu zamagliti naš pogled. No to je isto dio Božje volje. On želi da budemo slobodni grijeha i sebičnosti tako da uvijek ima na čemu raditi.

To je kao da nekome date ključ vašeg automobila – to činite samo ako ste prisebni.

PROČITAJTE: 7 biblijskih uputa kako moliti u skladu s Božjom voljom

Kako bi bilo lakše razlučiti Božju volju, počnite s osnovama, tj. vjerom u poruku Evanđelja. Svi se drugi planovi pojavljuju u toj vječnoj istini.

Kada stanete pred istinu raspetog i uskrslog Krista, nebesa se otvore i Božja vam Riječ dođe.

Budite snažni u svojoj vjeri. Ako niste samouvjereni kada je riječ o vjeri, onda se bacite na koljena i zamolite za Njegovu milost. Naš dobri Bog nas neće odbaciti. Tada, sličnim procesom, potražite Njegovu volju za vaš život.

Ovo je molitva za Božju volju:

Nebeski Oče.

Na raskrižju sam puteva. Moram odlučiti, ali sam nesiguran. Mnogi mi glasovi govore što učiniti. Posvuda je sumnja i zbunjenost.

Okrećem se Tebi i tražim Tvoju svetu volju. Daj mi jasnoću, o Gospodine.

Otkrij mi Svoj plan. Ukloni moje strahove i želje. Daj mi čisto i pošteno srce kako bi mogao u potpunosti primiti Tvog Duha.

Pokaži mi, Gospodine, da sve započinje s vjerom. Vjerom da je Bog došao na zemlju kao čovjek kako bi otkupio naše grijehe. Vjeru u uskrsnuće i Božju ljubav.

Neka moja potraga za pravim putem počne iz te istine. Pošali mi Svoju riječ, Gospodine, i po Svojoj volji neka ti budem još bliži.

U Isusovo ime, Amen.

PROČITAJTE: Molitva da se vrši Božja volja u tvome životu

„Da, to je volja Oca mojega
da tko god vidi Sina
i vjeruje u njega,
ima život vječni
i ja da ga uskrisim u posljednji dan“ (Ivan 6,40).

„To i navješćujemo, ne naučenim riječima čovječje mudrosti, nego naukom Duha izlažući duhovno duhovnima. Naravan čovjek ne prima što je od Duha Božjega; njemu je to ludost i ne može spoznati jer po Duhu valja prosuđivati. Duhovan pak prosuđuje sve, a njega nitko ne prosuđuje. Jer tko spozna misao Gospodnju, tko da ga pouči? A mi imamo misao Kristovu.“ (1. Korinćanima 2,13-16).

„Tada ćete me zazivati, dolaziti k meni, moliti mi se i ja ću vas uslišati. Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem svojim.“ (Jeremija 29,12-13).

Ostale molitve možete pročitati na ovom linku!

Izvor: Theprayingwoman.com; Prijevod: Ida U.