NaslovnicaDuhovnostMolitva za Božju volju

Molitva za Božju volju

Jeste li na raskrižju te ne znate kojim putem krenuti? Što bi Bog htio da učinite? Uvijek je dobra ideja pomoliti se za Božju volju.

Bog nas nije stvorio kao robote. On nam daje izbor. U isto vrijeme, jako je zabrinut za naš rast i našu vezu s Njegovim Sinom, Isusom.

Zašto je ponekad tako teško razumjeti Božju volju?

Jedan od razloga je da nam pogled može biti zamagljen štetnim stavovima. Stvari kao ponos, ljutnja, manipulacija i taština mogu zamagliti naš pogled. No to je isto dio Božje volje. On želi da budemo slobodni grijeha i sebičnosti tako da uvijek ima na čemu raditi.

To je kao da nekome date ključ vašeg automobila – to činite samo ako ste prisebni.

VIDI OVO: 7 biblijskih uputa kako moliti u skladu s Božjom voljom

Kako bi bilo lakše razlučiti Božju volju, počnite s osnovama, tj. vjerom u poruku Evanđelja. Svi se drugi planovi pojavljuju u toj vječnoj istini.

Kada stanete pred istinu raspetog i uskrslog Krista, nebesa se otvore i Božja vam Riječ dođe.

Budite snažni u svojoj vjeri. Ako niste samouvjereni kada je riječ o vjeri, onda se bacite na koljena i zamolite za Njegovu milost. Naš dobri Bog nas neće odbaciti. Tada, sličnim procesom, potražite Njegovu volju za vaš život.

VIDI OVO: Molitva da se vrši Božja volja u tvome životu

Ovo je molitva za Božju volju:

Nebeski Oče.

Na raskrižju sam puteva. Moram odlučiti, ali sam nesiguran. Mnogi mi glasovi govore što učiniti. Posvuda je sumnja i zbunjenost.

Okrećem se Tebi i tražim Tvoju svetu volju. Daj mi jasnoću, o Gospodine.

Otkrij mi Svoj plan. Ukloni moje strahove i želje. Daj mi čisto i pošteno srce kako bi mogao u potpunosti primiti Tvog Duha.

Pokaži mi, Gospodine, da sve započinje s vjerom. Vjerom da je Bog došao na zemlju kao čovjek kako bi otkupio naše grijehe. Vjeru u uskrsnuće i Božju ljubav.

Neka moja potraga za pravim putem počne iz te istine. Pošali mi Svoju riječ, Gospodine, i po Svojoj volji neka ti budem još bliži.

U Isusovo ime, Amen.

VIDI OVO: Tri Božja odgovora na naše molitve

„Da, to je volja Oca mojega
da tko god vidi Sina
i vjeruje u njega,
ima život vječni
i ja da ga uskrisim u posljednji dan“ (Ivan 6,40).

„To i navješćujemo, ne naučenim riječima čovječje mudrosti, nego naukom Duha izlažući duhovno duhovnima. Naravan čovjek ne prima što je od Duha Božjega; njemu je to ludost i ne može spoznati jer po Duhu valja prosuđivati. Duhovan pak prosuđuje sve, a njega nitko ne prosuđuje. Jer tko spozna misao Gospodnju, tko da ga pouči? A mi imamo misao Kristovu.“ (1. Korinćanima 2,13-16).

„Tada ćete me zazivati, dolaziti k meni, moliti mi se i ja ću vas uslišati. Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem svojim.“ (Jeremija 29,12-13).

Izvor: Theprayingwoman.com; Prijevod: Ida U.

Ostale molitve možete pročitati na ovom linku!

NAJNOVIJE