Bog vas čuje
Foto: Pexels

Puno puta smo razmišljali čuje li Bog uopće ono što Ga molimo. Ako naše molitve nisu odgovorene u određenim vremenskim okvirima, mislimo da Bog ne posvećuje pozornost našim potrebama.

No, Bog nas sluša, čak i kada mi ne čujemo Njega. Koliko puta ste tražili nešto od Boga, misleći da ne odgovara jer vas kažnjava, a kasnije ste otkrili kako vas je ustvari štitio? Koliko puta ste za nečim čeznuli, ali nikada niste molili za to, nadajući se kako će Bog samo učiniti nešto da se dogodi?

Bitno nam je znati da iako ne čujemo, ne vidimo ili ne osjećamo Božji odgovor, On je uvijek tamo.

Ako razgovarate s Bogom i počinjete gubiti vjeru da vas On čuje, ovi biblijski stihovi će vam pomoći da u svakoj situaciji dođete Njemu, a On će odgovoriti u pravo vrijeme, na svoj najbolji način.

I ovo je pouzdanje koje imamo u njega: ako što ištemo po volji njegovoj, uslišava nas. I znamo li da nas uslišava u svemu što ištemo, znamo da već imamo što smo od njega iskali. (1, Ivanova 5,14-15)

Na svoja sam usta njega zvao, jezikom ga hvalio. Da sam u srcu na zlo mislio, ne bi uslišio Gospod. No Bog me uslišio: obazro se na glas molitve moje. Blagoslovljen Bog koji mi molitvu ne odbi, naklonosti ne odvrati od mene! (Psalam 66,17-20)

I znamo li da nas uslišava u svemu što ištemo, znamo da već imamo što smo od njega iskali. (1. Ivanova 5,15)

Jer oči Gospodnje gledaju pravedne, uši mu slušaju vapaje njihove, a lice se Gospodnje okreće protiv zločinaca. (1. Petrova 3,12)

”Dosad niste iskali ništa u moje ime. Ištite i primit ćete da radost vaša bude potpuna!” (Ivan 16,24)

Znamo da Bog grešnike ne uslišava; nego je li tko bogobojazan i vrši li njegovu volju, toga uslišava. (Ivan 9,31)

Bože, tebi dolikuje hvalospjev na Sionu, tebi se ispunja zavjet – ti molitve uslišuješ. Svaka put dolazi k tebi. (Psalam 65,2-3)