Bog je i vas pozvao na nešto

Duh Sveti je veći u snazi od našeg stida ili plahosti i veći je od našega straha, odbacivanja ili neuspjeha.

Kralj David htio je sagraditi hram u Jeruzalemu i stvoriti veličanstvenu zgradu za Boga, ali Gospodin mu je rekao da neće on biti taj koji će to učiniti.

Umjesto njega Gospodin je odabrao njegova sina Salomona. Svi Izraelovi dužnosnici skupili su se u Jeruzalemu te je David najavio Božji plan: “(Bog) mi je rekao: ‘Tvoj sin Salomon sagradit će meni Dom i moja predvorja'” (1 Ljet 28,6).

Božji izbor bio je jasan. Izgleda jednostavno, ne? David je već primio od samog Boga nacrte zgrade i skupio većinu potrebnog materijala. Sve što je Salomon morao učiniti bilo je da započne. Ali upravo je tamo vrlo često mjesto neuspjeha.

David je razumio izazov s kojim će se suočiti njegov sin. Kroz čitavo poglavlje nalazimo kako ohrabruje Salomona: “Budi junak i radi” (r. 10); “Budi junak i hrabar, i radi! Ne boj se i ne plaši se, jer će Jahve, Bog, moj Bog, biti s tobom! Neće te napustiti niti te ostaviti dok ne svršiš sav posao za službu oko Jahvina Doma” (r. 20).

Usprkos činjenici da je Salomon bio Božji izbor i da je imao potpune upute i sav potreban materijal, još je uvijek morao nadići strah koji nas paralizira tako da ne započnemo. Naš suvremeni prijevod Biblije prevodi 10. redak: “I čini to!”

Nitko ne kaže da neće biti protivljenja ili problema, ali zahvaljujući dobivenoj vjeri i neustrašivosti po Duhu, možemo biti hrabri i ići naprijed s djelom na koje nas je Bog pozvao.

Bog nas je sve pozvao na nešto. Isus je rekao o trenutka kad će se vratiti: “Budite oprezni! Bdijte, jer ne znate kad će doći to vrijeme” (Mk 13,33). Ali zbog straha, nismo uvijek išli i činili to.

Duh Sveti je veći u snazi od našeg stida ili plahosti i veći je od našega straha, odbacivanja ili neuspjeha. Njegova sila čini i najslabijeg neustrašivim kao lav (vidi Izr 28.1).

Autor: Jim Cymbala; Izvor: Worldchallenge.org