Bog vas nikada neće iznevjeriti

Doći će vremena kada će vas događaji oko vas zbunjivati, a oni u koje ste se pouzdali će vas iznevjeriti. No, Bog vas nikada neće iznevjeriti.

Postoje slučajevi kada vam je u najmračnijim trenucima vašeg života jedina utjeha riječ od Boga.

Isus se suočio s okrutnom nepravdom neprijateljski raspoloženog svijeta, ali možda mu je najdublja bol bila kada su ga Njegovi najbliži prijatelji napustili i izdali. Što ga je uopće moglo održati u tim mračnim trenucima?

Isus je pronašao utjehu u Pismima (Matej 26,20-25. 31). Pisma su sve čuvala u perspektivi za Spasitelja, držeći ga postojanim u spoznaji da je sve što je proživljavao bilo prema planu Njegovog Oca. Isus je mogao nastaviti s pouzdanjem, jer su ga Pisma uvjeravala da je Otac imao sve pod kontrolom.

Doći će vremena kada će vas događaji oko vas zbunjivati

Riječ Božja će na isti način voditi i vas. Doći će vremena kada će vas događaji oko vas zbunjivati. Oni u koje ste se pouzdali će vas iznevjeriti. Ostali će vas napustiti. Bit ćete krivo protumačeni i kritizirani.

U tim trenucima nevolje, kada su vaša predanost i poslušnost stavljeni na najveći test, morate dozvoliti Bibliji da vas vodi i utješi. Nikada nemojte dozvoliti da nevjera drugih određuje ono što radite. Okrenite se Svetom pismu i dozvolite mu da vas preusmjeri ka Bogu i Njegovom djelovanju.

Još kao dječak, Isus je bio dobro upoznat s Pismima. Nikada nije bio iznenađen događajima; živio je s pouzdanjem, jer su ga Pisma pripremila za sve ono sa čim će se suočiti.

Ako svakodnevno uranjate u Božju riječ, nećete biti uhvaćeni nespremni kada dođe kriza. Vaš fokus će već biti na Bogu, i On će vas sigurno voditi kroz vaše teške trenutke.

Priredila i prevela: Vesna L.

IZVORBlackaby Ministries