Bog vas želi sačuvati, ali vi morate učiniti svoj dio

Bog vas želi sačuvati, ali vi morate učiniti svoj dio. Trenutak kada ne uspijete duhovno krenuti naprijed trenutak je kada se počinjete vraćati unatrag.

Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.“ (Ivan 17, 11)

Mislim da svi znamo za ljude koji su se obvezali slijediti Isusa, da bi nakon toga misteriozno otpali. Viđali smo ih u crkvi iz tjedna u tjedan ili neko vrijeme možda iz mjeseca u mjesec. Tada su odjednom nestali.

Gdje su otišli? Što im se dogodilo? Više ne odgovaraju na tekstualne poruke, e-poštu niti telefonske pozive. Jednostavno su otišli. A onda doznajemo da su duhovno otpali. Njihov se brak možda raspao ili su se možda opet vratili starom životu i počeli raditi ono što su radili prije. Ali oni više nemaju interesa slijediti Isusa.

Možda ste se pitali: „Čovječe, ako je netko poput njega ili nje mogao otpasti, jesam li ja slijedeći?“

VIDI OVO: Tko je prema Bibliji otpadnik?

Moj bi vas odgovor mogao iznenaditi: to potpuno ovisi o vama. Bog nam je dao slobodnu volju, pa ako želite otpasti, to možete. Ali ako želite biti sigurni u Isusovim zaštitničkim rukama, tada ćete upravo tamo biti.

U Ivanovom evanđelju 17, Isus je molio za zaštitu učenika: „Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.“ 

Bog vas želi sačuvati, ali vi morate učiniti svoj dio. Trenutak kada ne uspijete duhovno krenuti naprijed trenutak je kada se počinjete vraćati unatrag. Ali otpadanje se ne događa preko noći. Općenito, radi se o otpuštanju stiska. Postupno radite malo manje stvari koje vam pomažu da duhovno rastete i to započinje proces usporavanja. Hoćemo li biti blizu Gospodinu, to ovisi o nama.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org