Bog vidi, Bog čuje i izbavit će te!

Bog vidi, Bog čuje i izbavit će te!

Bog vidi ono što se događa u tvom životu, čuje tvoje vapaje i izbavit će te!

Možda upravo sada trpite poteškoće i tamni oblak se nadvio nad vaš život. Možda se borite protiv snažnih osjećaja očaja, patnje, zbunjenosti, straha, brige, pa čak i bijesa. Možda se s vremena na vrijeme pitate: “Kako ću proći kroz ovo?” Ali, koliko god vaša životna oluja bila teška, niste sami. Bog je uvijek s vama. On se jako brine o onome što se događa u vašem životu. Čuje vaše vapaje i vidi vašu bol. Ne okreće vam leđa. On razumije!

Usred neizrecive tuge, boli, patnje, Bog je s vama. Čak i ako ga ne osjetite u blizini, On je tu. Neprijatelj naših duša šapuće nam kako smo sami i kako nećemo uspjeti. Bog nas uvjerava kako je On s nama. Obećava da vas nikad neće ostaviti.

“Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte predati pred njima. Ta sam Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti.” (Ponovljeni zakon 31, 6)

VIDI OVO: Bog se uvijek brine za one koji ga iskreno ljube

Gdje god bili, On je s vama. On je s vama prije, za vrijeme i nakon oluje, nikad ne gubeći iz vida vaše patnje. On vas i dalje voli, drži i stvara put tamo gdje izgleda da nema šanse. Danas posegnite za Njim. On je vaša pomoć u trenucima nevolje!

Bog vidi, Bog čuje i izbavit će te!
Foto: Unsplash

Ipak, valja uvijek razmisliti o pitanjima u nastavku: kakav je vaš odnos s Njim? Ne možete živjeti bez Njega i Njegove Riječi. Ne možete živjeti bez svakodnevnih dolazaka u Njegovu prisutnost. Živite li s nekim grijehom? Okrenite se danas od njega. Odupirite se zlu. Zatražite Božju pomoć kako biste se riješili svega što Njemu nije ugodno. Bog će vam dati potrebnu snagu. On će vam pomoći i podržati vas. S Njim ćete pobijediti!

“Izbavit ću ga jer me ljubi, zakrilit ga jer poznaje ime moje. Zazvat će me, a ja ću ga uslišiti, s njim ću biti u nevolji, spasit ću ga i proslaviti. Nasitit ću ga danima mnogim, pokazat mu spasenje svoje.” (Psalam 91, 14-16)