Bog želi pomoći da ne propadneš
Foto: Unsplash

Ta zakon Duha života u Kristu Isusu oslobodi me zakona grijeha i smrti. Rimljanima 8,2

Poznati su nam zakoni koje izglasava parlament. A poznati su nam i  prirodni zakoni. Što li je pak mišljeno pod “zakonom grijeha i smrti”?

To se da pojasniti na primjeru jednog prirodnog zakona. Ispustim li svoje nalivpero ono će pasti na zemlju. Ovdje je na djelu zakon sile teže. I to vrijedi jednako tu kod nas kao i u New Yorku ili u Hong Kongu.

Tako smo i mi ljudi uvijek, posvuda i u svako doba podložni “zakonu grijeha”. Koliko smo samo puta odlučili da nećemo lagati. A ipak smo slagali. Tu nam se otkriva “zakon grijeha” koji u nama vlada.

A kako se tek opiremo smrti! Liječnici su prezauzeti. Gutamo pilule protiv svega i svačega. No svakim smo danom sve bliže smrti. Mi smo podložni “zakonu smrti”

Protiv “zakona grijeha i smrti” ne pomažu ni odluke ni pilule. Pa ipak, “Bog želi da nam se pomogne”.

Pustim li svoje nalivpero da padne, ono će pasti. No, podmetnem li ispod svoj dlan, on će ga zadržati da ne padne. Jedna druga sila i jedan drugi “zakon” su djelovali protiv zakona sile teže.

Tako je i Bog svoga Sina, Gospodina Isusa Krista, dao da se podmjesti. U Njemu dobivamo Duha Svetoga. Otada zakon grijeha i smrti doduše i dalje djeluju. Međutim, jedan snažniji zakon – “zakon Duha života u Isusu Kristu, koji oživljava”, djeluje protivno. Tako sam sad, u Isusu Kristu, oslobođen zakona grijeha i smrti.

Gospodine! Zahvaljujemo Ti na Tvome neizrecivome daru! Amen.

Autor: Wilhelm Busch