NaslovnicaPoučne pričeBog zna kroz što prolaziš i nikada te neće ostaviti samog

Bog zna kroz što prolaziš i nikada te neće ostaviti samog

Bog sigurno zna kroz što prolaziš i nikada te neće ostaviti samog! Ova poučna priča će vam to dokazati. 

U jednom selu živio je mladić po imenu Ivan koji je bio vrijedan, pošten i ljubazan, ali mu je život stalno postavljao prepreke. Nikako nije mogao pronaći sreću i mir koji je tražio.

Jednog dana, dok je šetao šumom, Ivan je naišao na starog mudrog čovjeka. Poštivao je mudrost starijih, pa je odlučio zatražiti savjet od njega. Rekao je starcu sve o svojim nevoljama, kako mu život neprestano stavlja kamenje na put, kako se osjeća izgubljeno i kako ne zna što da radi.

Stari mudrac ga pažljivo sasluša, a zatim mu reče: “Ivane, ne trebaš brinuti. Bog zna kroz što prolaziš i nikada te neće ostaviti samog. Uvjeren sam da će ti poslati znak koji će ti pokazati pravi put.”

Ivan, iako pomalo skeptičan, odluči poslušati starca i nastavi svojim putem, tražeći znakove da mu ih Bog pošalje.

Ivan nije uspijevao pronaći nikakve znakove

Dani su prolazili, a Ivan nije uspijevao pronaći nikakve znakove. Počeo je gubiti nadu i pomislio da mu se sreća nikada neće nasmiješiti. Međutim, jednog dana, dok je prolazio kroz selo, naišao je na siromašnu obitelj koja je živjela u trošnoj kući. Imali su vrlo malo, ali su se svejedno smijali i bili sretni.

Ivan je bio dirnut njihovom srećom usprkos teškim životnim okolnostima. Odlučio je pomoći obitelji tako što će im sagraditi novu kuću. Tako je proveo naredne mjesece radeći danonoćno, gradeći kuću s ljubavlju i pažnjom.

Kada je završio, obitelj je bila presretna i zahvalna. Osjećali su se blagoslovljeno i počašćeno što im je Ivan pomogao. Tada je Ivan shvatio da je pronašao svoj znak. Bog mu je pokazao put pomažući drugima i pronalazeći sreću kroz njihovu sreću.

Od tog dana, Ivan je živio ispunjen život, pomažući drugima i dijeleći svoju ljubav i sreću s onima kojima je bila potrebna. Shvatio je da, iako Bog možda ne šalje uvijek očite znakove, On zna kroz što prolaziš i uvijek te vodi na put koji je najbolji za tebe.

Ivan je naučio da je prava sreća u pomaganju drugima i da, ako vjeruješ, Bog će ti pružiti snagu i vodstvo koje ti je potrebno.