Bojiš li se smrti? Ova Isusova poruka može odagnati tvoj strah

Dok je nakon raspeća Isus tiho ležao u grobu, sotona i njegove horde su likovale. Mislili su da su zadobili neopozivu pobjedu, ali sve to vrijeme Božji unaprijed određen plan bio je na djelu – plan za uskrsli život!

Gospodin je poslao svoga Svetog Duha u samu utrobu smrti i tamo oživio Isusovo tijelo podižući ga iz mrtvih. Zatim je naš blagoslovljeni Spasitelj izašao iz groba ravno kroz debeli kamen. Izašao je s ovim svjedočanstvom:

“Ja sam onaj koji živi! Bio sam mrtav, ali evo, živim u vijeke vjekova i imam ključeve smrti i podzemlja” (Otk 1,18). Krist je ovdje rekao: “Ja sam onaj koji ima vječni život. Bio sam mrtav, ali pogledajte, živ sam, sada i zauvijek. Ja u svojim rukama držim ključeve života i smrti!”

PROČITAJTE: Kako nas Krist oslobađa straha od smrti?

Onoga trenutka kad je Isus izašao iz zatvora smrti, postao je uskrsnuće i život, ne samo za sebe, nego za sve koji će od toga dana vjerovati u njega. On nam je donio uskrsli život potpuno izvan vlasti smrti.

Zbog toga ne postoji više nikakav razlog da se kršćanin boji smrti ili da gleda na nju kao na neprijatelja. Naš Gospodin ju je potpuno pobijedio: “Bog (ga) je uskrsnuo, oslobodivši ga od lanaca smrti” (Dj 2,24).

Ako ste primili Isusa kao svoga Spasitelja i Gospodina, onda on stanuje u vama kao silna moć uskrsla života. A ista uskrsla sila koja je njega izvela iz groba, održat će i vas. “Sami sebe istražite! Ili ne poznajete sebe – ta Krist je u vama” (2 Kor 13,5). U svom biću imate sve što je u Kristu – snažnu životonosnu silu koju sotona ne može uništiti!

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!