NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeBolesni dječak (2) je trebao novo srce, a obitelj se molila za...

Bolesni dječak (2) je trebao novo srce, a obitelj se molila za čudo

Bolesni dječak je trebao novo srce budući da je ono koje je bilo u njemu otkazivalo. Obitelj se molila za čudo, a onda je jedan poziv sve promijenio.

Dok se jedna obitelj borila s nezamislivim gubitkom, druga je dobila nadu za buduće zdravlje svog sina. 

Posljednje dvije godine je maleni Wyatt Lowe iz Virginije neprestano bio po bolnicama. Dječak je rođen s mnogo zdravstvenih problema uključujući i problem sa srcem. Uz to je imao problema s drugim organima te nije imao slezenu. 

Prošao je već pet operacija srca, a unatoč svoj boli i traumi, on se nije prestao smiješiti i razveseljavati sve oko sebe. 

Update on Wyatt:He is having a rough time with weaning his meds. He has been throwing up since early Saturday morning….

Objavljuje Warriors for Baby WyattNedjelja, 12. srpnja 2020.

Njegova mama, Katie Lowe, je ljude držala informiranima preko Facebook stranice Warriors for Baby Wyatt. Prošlo ljeto mu se situacija toliko pogoršala da se obitelj bojala najgoreg.

Obitelj se molila za čudo

Dječak je bio na dijalizi zbog otkazivanja srca te ga je moglo spasiti samo presađivanje srca. Obitelj se molila za čudo dok su gledali kako im sin svakim danom sve više propada. 

Jedne večeri, prije 22:00 sata, obitelj je dobila poziv koji je željno iščekivala: pronađen je donor za Wyatta. 

Slijedeće jutro je Wyatt odmah primio novo „herojsko srce.“ Tu večer, dok je Katie sjedila pokraj njegovog kreveta slušajući otkucaje njegovog novog srca, preplavili su ju osjećaji. 

VIDI OVO: Danielu (28) je usred vožnje srce stalo – ponovno je počelo kucati nakon 17 minuta

„Bila je to savršena podudarnost“, napisala je, „Nije više na uređajima. Pazit će na njega nekoliko sati u sali da vide hoće li biti krvarenja i da se uvjere da će srce dobro raditi. Slavite Boga.“ 

„Hvala obitelji koja je donirala srce, cijeli ste mi dan na umu“, nastavila je Katie, „Vaše nesebično djelo davanja života usred tuge je neopisivo. Jako mi je žao. Znajte da neće proći ni dan da neću misliti na vas i na dragocjen dar koji ste nam darovali. Nosit ćemo vašeg heroja s našim, obećavam da ćemo se boriti za njih. Vaš heroj sada kuca u mom heroju.“ 

Dječak novo srce
Foto: Facebook

Prognoza je dobra, a liječnici su optimistični

Od operacije se Wyattovo stanje nastavilo poboljšavati. Maknut je s dijalize te se polako počinje odvikavati od respiratora. Iako nije u potpunosti zdrav, prognoza je dobra, a njegovi liječnici optimistični. 

Obitelj je potpuno svjesna da njegov opravak ne bi bio moguć bez nesebičnog čina darivanja organa. 

„Ne mogu im dovoljno zahvaliti što su dali mom sinu drugu priliku za život u njihovom najtežem trenutku“, rekla je Katie, „Srce mi se slama zbog njih. Hvala vam što ste rekli ‘da’ iako je i vama jako teško.“ 

Wyatt je već prošao mnogo toga. Pomolimo se za njegov brzi oporavak, ali i zahvalimo Bogu za njegovog donora.