NaslovnicaVijestiSvijetDanielu (28) je usred vožnje srce stalo - ponovno je počelo kucati...

Danielu (28) je usred vožnje srce stalo – ponovno je počelo kucati nakon 17 minuta

Daniel Turner (28) vraćao se kući s partnericom Elishiom Paxton i dvojicom sinova kada mu je usred vožnje srce iznenada stalo.

Kako je prijatelj obitelji vozio automobil, nitko od suputnika osim Danijela nije bio ugrožen, ali se zato kraj njega odvijala prava drama.

Daniel je samo klonuo prestavši disati, dok je uspaničena Elishia sa zadnjeg sjedala zvala hitnu pomoć. Prijatelj je parkirao auto sa strane i tada je kraj njih prošao policajac u civilu koga je on poznavao.

Policajac je, hvala Bogu, poznavao doktora koji je živio samo tri kuće dalje, pa je odjurio do njega kako bi ga doveo do automobila. Dok je Daniel ležao u besvjesnom stanju, dječaci su ronili suze. Elishia i prijatelj izašli su van i sačekali ne samo doktora iz susjedstva, već i vozilo hitne pomoći, piše Yahoo.

Danielu je spašen život

Zahvaljujući doktoru koji je živio u blizini, Danielu je spašen život. On je naime, dobro znao kako tijelo izvući iz vozila i kako ga postaviti na zemlju da bi potom masirao srce i davao umjetno disanje Danielu.

VIDI OVO: Srčani udar u 30-im i 40-im: Ako mislite da ste mladi za infarkt, ovo trebate znati

– Srce mu nije radilo točno 17 minuta. Prije toga se normalno šalio u autu i pjevao je pjesmice sa dječacima. Vraćali smo se s krštenja. Hitna pomoć ga je oživjela i transportirala u bolnicu. Nikad prije nije bio bolestan, preciznije nikada se nije žalio na bolove u prsima ili na probleme sa srcem. S druge strane, dosta se znojio na krštenju. Čak mu je svećenik stavio ventilator da bi lakše disao. Sad mi se čini da je to bio simptom nadolazećeg srčanog udara – rekla je Elishia za britanske medije.

Izgubio je pamćenje

Daniel je u bolnici stavljen u umjetnu komu kako bi mu se sačuvao mozak, nakon čega se sam probudio nakon dvadesetak sati. Prilikom buđenja je iznenadio partnericu i sinove jer ih nije ni prepoznao.

– Liječnici su me uvjerili kako će mu se sjećanje vraćati iz dana u dan. Polako se prisjeća mene i djece, ali krštenja ne. Nadam se da neće trpjeti posljedice u životu zbog ovog dana, ipak ima samo 28 godina. Presretna sam što će ipak biti tu za dječake koji su umalo ostali bez oca – kaže Elishia.