Borba s tijelom na koju je svaki vjernik pozvan

Ako ste čitali odlomak iz Biblije – Poslanicu Rimljanima 8,1-14, jeste li primijetili borbu koja se u njoj prikazuje?

Apostol Pavao objašnjava da se čak iako se vjernici bore s grijehom, više nismo „u tijelu“ jer Duh Sveti prebiva u nama (Rimljanima 8, 9).

Riječ „tijelo“ označava prirodan dio svake osobe koji nastoji djelovati oprečno Bogu. Zato Pavao kaže „Oni pak koji su u tijelu, ne mogu se Bogu svidjeti“ (Rimljanima 8, 8).

Iako su kršćani oslobođeni dominacije tijela i sada imaju Duha Svetog, borba se nastavlja i to zato što naše stare tjelesne navike nisu iskorijenjene. Međutim, ne moramo podleći životu kojim one upravljaju. Štoviše, „dužnici smo“ usmrtiti tjelesna djela preko snage Duha (Rimljanima 12, 13).

VIDI OVO: Kako Duhom usmrtiti tjelesna djela?

Da bismo se borili na ovaj način potrebno nam je snažno duhovno oružje, a točno to nam je Gospodin i pružio. U Poslanici Efežanima 6, 10-17, nalazimo svu Božju opremu koja nam pomaže da čvrsto ustrajemo te koji nam čuva um i srce s istinom. Imamo štit vjere koji odbija Sotonine laži, a Božja nam Riječ služi kao oružje protiv iskušenja.

Rimljanima 13, 14 nam kaže: „zaodjenite se Gospodinom Isusom Kristom i, u brizi za tijelo, ne pogodujte požudama.“ Koristite li se sredstvima koje vam je Gospodin podario kako bi vam pomogao da usmrtite grešne želje i djela tijela?

VIDI OVO: Koja je razlika između tjelesne privlačnosti i pohote, te kako pobijediti u napastima?

To je mjesto gdje treba početi, jer borba počinje u umu. Nakon što u svoje misli upišete Božju Riječ, vaše će želje i djela slijediti.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org