Želite vidjeti Božja čudesna djela u svom životu? Ovo obećanje vam je Isus ostavio!

Dok putujem širom zemlje govoreći i evangelizirajući, često pričam priče koje ilustriraju Božje djelo u našoj službi. Priče o otvrdnulim kriminalcima i vođama bandi koji su došli na naše evangelizacije s namjerom da stvaraju probleme, ali umjesto toga pali su pod osvjedočenje Duha Svetog i tražili Boga oproštenje. Drugi put pričam svjedočanstva o čudesnim iscjeljenjima – i fizičkim i duhovnim – koja se događaju.

Gotovo bez izuzetka, nakon što ispričam ta svjedočanstva o sili Duha, ljudi mi dolaze s udivljenjem u očima: “Ne mogu vjerovati kako čudesno Gospodin radi u vašoj službi”, kažu mi. “Nikada nisam mogao ni zamisliti da Bog radi na taj način.”

A onda slijede neizbježna pitanja: “Mislite li doista da Bog radi na isti način danas kao što je radio u Novom zavjetu? Ako je tako, zašto ne vidimo da to čini u našoj crkvi?”

Odgovor na prvo pitanje je lagan. “Dakako da čini”, kažem im. “Od dana kad sam postao kršćanin nisam vidio razliku između onoga što sam pročitao u knjizi Djela i onoga što ja doživljavam u našoj službi.”

A onda drugo pitanje postaje malo osobnije te, riskirajući da ih uvrijedim, odgovaram: “Možda je razlog što ne vidite da Bog čini silna djela taj što stvarno ne vjerujete u silnog Boga. On ne čini čuda ako se to od njega ne očekuje.”

Dakako, moji slušatelji su preneraženi, jer to nije odgovor koji su očekivali, ali obično obrate na to pozornost. Pokušavam ih ohrabriti Riječju: “Isus Krist je isti jučer, danas i dovijeka” (Heb 13,8). Isti Duh Sveti koji je hodao s učenicima, iscjeljivao i činio razna čuda, hoda i s nama danas.

Isus je obećao da će svatko tko vjeruje u njega činiti djela koja je on činio; zapravo, rekao je da će činiti čak i veća djela (vidi Iv 14,12).

Autor: Nicky Cruz; Izvor: Worldchallenge.org