3 Božja obećanja za tebe u novoj godini

Bogu je stalo do vas i On će ostvariti svoje naume. Pred vama su 3 Božja obećanja na koja možete računati u novoj godini.

Na koncu smo stare godine. Uskoro počinje još jedna godina. Još jedna utrka je pred vama i pitate se hoćete li uspjeti. Nitko ne čuje oluju koja odjekuje unutra. Pred nama je putovanje, neizvjesno i često bolno i strano. A vi se pitate: “Hoću li uspjeti doći do cilja?”

Iako nas nekad uhvati sumnja, Bog je i dalje isti. On se ne mijenja! On i dalje vlada! On je tik do nas i čuje svaki naš uzdah. Gleda svaku suzu koja pada. I osluškuje svaku sumnju koja izvire iz našeg tjeskobnog srca.

Ako Mu vjerujemo, možemo očekivati da će svojom milošću olakšati naše terete. Svojim obećanjima će nas razveseliti. Svojom silnom rukom će nas podići. Svojom milošću će nas provesti. Svojom snagom će nas pratiti. I na Njegovu pomoć uvijek možemo računati.

3 Božja obećanja za tebe u novoj godini

Bez obzira na to koliko bude dug ili težak put, na kakve prepreke naišli tijekom godine, naše noge ne trebaju drhtati. Ako vjerujete da je Isus Krist isti jučer, danas i zauvijek, kao što kaže Božja Riječ, možete se osloniti na ova tri obećanja tijekom nove godine.

1. Bog ide pred vama

To uvelike pojednostavljuje stvari. Sve što trebate učiniti je ostati blizu Njega. Slijediti Njega je kao slijediti nekoga tko nosi baklju u tamnici. Ostanite dovoljno blizu i Njegovo svjetlo će obasjavati put. Ako zaostanete ili se izgubite, brzo će vas zaokupiti mrak.

“Gospod će sam ići pred tobom. On je s tobom. On te ne pušta i ne ostavlja. Ništa se ne boj i ne plaši!” (Ponovljeni zakon 31, 8)

2. Bog će biti s vama

Pitanje: biste li se bojali svojih neprijatelja kada biste znali da je Gospodin s vama? Naravno da ne! Kada znate da hodate zajedno, nema brige i straha.

“Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.” (Matej 28, 20)

3. Bog vas nikada neće napustiti

To je najbolja vijest u svijetu loših vijesti. Pisac poslanice Hebrejima 13, 6 citira Gospodinove riječi: “Nikada te neću ostaviti, niti ću te napustiti.” Niti na trenutak!

Postoje dva odgovora koja trebate dati u svjetlu onoga što Bog kaže. Prvo: ne bojte se! Nemojte se obeshrabriti. Obično se bojimo onoga što nismo iskusili ili onoga što ne možemo razumjeti i, iskreno, da smo vjerovali da će Gospodin ići ispred nas i biti s nama, i nikad nas neće napustiti, ne bi se bojali.

Nezadovoljstvo je, međutim, puno opasnije od straha. Zašto? Jer se umorimo, primjerice od čekanja na Božji odgovor. Kada se umorimo, obeshrabrimo se, a kada se obeshrabrimo, zaboravljamo da Bog sve drži pod kontrolom.

Zapamtite: Bogu je stalo do vas i On će ostvariti svoje naume. Na vama je da Mu vjerujete i služite i oslanjate se na Njegova obećanja. To će vas držati u godini koja je započela… i kroz cijeli život.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!