Zašto se bojiš? Bog sve ima pod kontrolom

Zašto se bojiš? Bog je veći i jači od svega i neće dopustiti da te tvoje trenutne životne okolnosti unište. On je u kontroli.

“Gospodin je na mojoj strani; neću se bojati.” (Psalam 118, 6)

Strah je oruđe koje sotona koristi protiv nas. Poznaje svaki naš strah i pokušava ga iskoristiti kako bi nas spriječio da radimo stvari na koje nas Bog poziva. Strah nas zaustavlja na životnom putu. Pa kako ga prevladati?

Srećom, imamo jednostavan odgovor: BOG! On također zna sve naše strahove, ali za razliku od sotone koji nas želi uništiti, Bog nas uzima za ruku, provodi kroz vatru i štiti od plamena. Vodi nas kroz mrak i svjetlost.

Puno vremena možemo potrošiti ako sami pokušamo svladati svoje strahove. To može biti suočavanje sa samim strahom ili bježanje od njega. To će uvijek rezultirati samo neuspjehom, a mi ćemo se zaglaviti u tom krugu straha.

Bog nas suočava sa strahom

Strah nas često može natjerati da izbjegnemo situacije i bježimo od stvari zbog kojih se bojimo. Iako nas strah može zaštititi od stvari koje nam mogu naštetiti, često nas sprječava da radimo ono što bismo trebali. Bog će nas često suočiti sa strahom, jer traži da činimo stvari koje nas plaše i želi da ovisimo o Njemu. On zna da ni jednu od tih stvari ne možemo učiniti sami i obećava nam pomoći, pogotovo kad je zastrašujuće to što traži od nas.

To je vrijeme kad nas podsjeća na svoju prisutnost. U Izaiji 41, 10 nam govori:

Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.”

Neće dopustiti da padnemo. Kad nam zada zadatak ili poziv, uvijek će pružiti snagu i hrabrost koja nam je potrebna da bismo ga ispunili.

Zašto se bojiš? Bog je uz tebe
Foto: Pexels

Zašto se bojiš? Bog je uz tebe

Trebamo vjerovati Bogu. On je uvijek s nama i obećava da će nas podržati. Sjetite se da u Rimljanima piše: “Ako je Bog za nas, tko može biti protiv nas?”

On je veći i jači od svega čega se možemo bojati i neće dopustiti da nas strah zaustavi u vršenju Njegove volje. Ne možemo samo vjerovati Bogu u nedostatku straha. Moramo Mu vjerovati usprkos strahu. S Bogom možete biti neustrašivi!

Dajte Mu svaki strah koji imate i gledajte kako se bori za vas i pobjeđuje neprijatelja. Rat je već dobio. Isus je umro i uskrsnuo za vas. Čega se onda trebate bojati? Isti Bog koji je stvorio sunce i mjesec na vašoj je strani.

Možda se osjećate kao da slijepo hodate u mraku, ali sjetite se da vas Bog štiti. Nikad vas neće prestati štititi. Nikad neće otići!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!