Božje djelovanje u našim okolnostima u nama stvara sumnje jer mislio da baš i ne mari za nas. Evo što trebate znati ako sumnjate u Njega.

Ako vjerujemo da je Bog ono što On kaže da jest i da će učiniti ono što je obećao, zbog čega toliki broj nas ima problema s molitvama?

Umjesto prikazivanja smione vjere, prilazimo Gospodinu ”nadajući se” da će nas čuti i da će odgovoriti na naše molbe, ali nismo sigurni da hoće. 

Jedan od razloga zbog kojih smo toliko skloni sumnjati jest zbog toga što ne vidimo Božje djelovanje u našim okolnostima. Molili smo, a ništa se nije dogodilo. No Gospodin nije neki duh iz boce, koji skače na svaki naš zahtjev.

Bog vidi prošlost, sadašnjost i budućnost

Bog vidi prošlost, sadašnjost i budućnost i zna pravo vrijeme za svaki odgovor. Njegova nevidljiva ruka već djeluje za naše dobro; namješta situacije kako bi se ostvarila Božja volja, otvara srca i priprema nas da dobijemo ono što Bog želi da imamo. 

VIDI OVO: Bog djeluje na misteriozne načine: Nada za teške godine koje nas čekaju

Drugi uzrok nesigurnosti je neznanje. Ako ne znamo Božje načine, bit ćemo razočarani Njegovim (ne)odgovorima. Prečesto naše molitve bivaju popraćene našim očekivanjima onoga kako bi trebale biti ispunjene.

Kada Bog ne intervenira u skladu s našim očekivanjima i u našem vremenu, počnemo sumnjati. No stavljanje vjere u Gospodina i vjerovanje u Njegove dobre i savršene načine, pružit će nam stabilnost dok čekamo na Njegov odgovor. 

Kako bismo nadvladali sumnje, trebamo provesti vrijeme u Riječi, kako bismo naučili Božje principe i načine. Nakon toga počet ćemo razumjeti ono što Bog želi ostvariti u vašem životu i kako to želi ostvariti.

Istražite svoju prošlost iz biblijske perspektive; vjera će porasti kako budete vidjeli da Bog na neočekivane načine odgovara na vaše molitve. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Crosswalk.com