Božje obećanje u koje se možemo pouzdati u svakom iskušenju i nevolji

Uvijek će biti iskušenja u našim životima. Na svu sreću, možemo se osloniti na našeg Oca da nam pomogne u trenutcima potrebe, kako piše u Psalmu 121.

„K brdima oči svoje uzdižem: odakle će mi doći pomoć? Pomoć je moja od Jahve koji stvori nebo i zemlju.“ (Psalam 121,1-2).

Kada je bio uplašen zbog teških i strašnih stvari koje ga mogu očekivati, psalmist je znao gdje se okrenuti za pomoć. Tako i mi, kada se suočimo s nečim novim i nesigurnim, sa strahovima ili iskušenjima, naš Bog će nam pomoći (Psalam 103,19) – čak i kada nas napuste svi oko nas i naša vlastita snaga.

„Tvojoj nozi on posrnuti ne da i neće zadrijemati on, čuvar tvoj“ (Psalam 121,3). Na svijetu je mnogo ljuti te je teško shvatiti kako Bog može znati svaki detalj našeg života ili zašto bi dovoljno mario da pobroji sve dlake na našoj glavi – zna sve o nama.

PROČITAJTE: ISKUŠENJA NAS JAČAJU: Evo što proizvode u nama!

No ovi redci potvrđuju da je Bog svjestan svega u našim životima te da vodi računa o našim potrebama.

„Jahve je čuvar tvoj, Jahve je zasjen tvoj s desne tvoje“ (Psalam 121,5). U Hebrejskom, riječ „čuvati“ dolazi iz istog korijena kao i „čuvar“ i „štititi“. Koristimo taj izraz kada ostavljamo svoje dijete na čuvanje nekoj osobi kojoj vjerujemo dok mi nismo kod kuće.

Znači da se od te osobe očekuje da pazi na djetetove potrebe i da ga čuva. Bog obećava da će čuvati Svoju djecu, što znači da će nas braniti, davati nam što trebamo, da će nas pokušati učiniti sličnijima Sebi te da će nas štititi od zla.

Bez tih obećanja, svijet se može činiti usamljenim i opasnim. No, možemo se suočiti s nepoznatim i teškim vremenima s pouzdanjem, znajući da će nas Bog čuvati i da će nam pomagati.

Autor: Charles F. Stanley

NAJNOVIJE!