Najjača molitva protiv zla – u kući i u vlastitom životu

Najjača molitva protiv zla u kući i vlastitom životu vam može poslužiti u obrani od istoga. Ako želite Božju zaštitu, ove molitve vam mogu biti korisne.

Jeste li danas u bitci koja vas iscrpljuje više nego fizički? Je li vam teško pronaći riječi da đavlu kažete da ode od vas? Duhovno ratovanje je razarajuće, stvarno i uznemirujuće, ali Isus nam je već osvojio pobjedu! Molite ove riječi sada i neka Gospodin razbije okove straha i ropstva, te svako zlo u vašoj kući i životu!

Najjača molitva protiv zla

Isuse, ponekad gotovo mogu osjetiti težinu rastućeg pritiska i prijeteću prisutnost tame oko mene. Prepoznajem da je moj neprijatelj ponovo aktivan. Bilo da me pokušava obeshrabriti, odvući mi pažnju sa važnih stvari, navesti me u napast, navesti da odustanem ili sklonim pogled sa tebe, on je uvijek prisutan.

Trebam tvoju nadnaravnu moć, Gospodine, kako bih ostao jak i kako se ne bih predao. Fizička sila neće pomoći, jer si ti rekao da je oružje našega vojevanja različito od onog koje se koristi u ovome svijetu. Oružja koja mi kao vjernici koristimo su snažna i mogu srušiti utvrde i laži. Ova nadnaravna oružja potječu od tebe.

Tvojim dragocjenim imenom i krvlju Isusa, molim te da zbuniš Sotonu i spriječiš njegove pokušaje da zaustavi mene i moje djelovanje. Pomozi mi da ne postanem obeshrabren ili odustanem kad dođu teška vremena testiranja.

Kad sam umoran i slab, Gospodine, ti si jak, i ti si moj jedini izvor pomoći. Ne mogu se boriti bez tebe. Nauči me kako moliti i pouzdati se da ćeš ti srušiti one utvrde koje mene ili druge drže bespomoćnim. Čuvaj me od izolacije koja me čini izloženim i ranjivim.

Vjerujem da si uništio moć mog neprijatelja tvojom smrću i uskrsnućem. Ali moj neprijatelj se stalno vraća, šapće laži, izvrće istinu i pokušava napuhati moj sebični ponos. On nikada ne odustaje.

Danas, Gospodine, proglašavam đavla i njegove demone lažljivcima. Snagom tvog dragocjenog imena i krvi, slažem se s tvojom Riječju i istinom da si ti u meni i da si veći od mog neprijatelja koji želi vladati svijetom. Ti, tvoja Riječ i molitva, Gospodine, moja ste tajna oružja.

Ja pripadam tebi, i to me ispunja snažnim pouzdanjem u tebe. Želim stalno nositi duhovni oklop koji mi daješ. Pomozi mi da ga također koristim za obranu od drugih sotonskih vatrenih strijela. Nitko i ništa me ne može oteti iz tvoje ruke.

Ojačaj moju vjeru, Gospodine. Oprosti moje grijehe, tako da mogu biti čist u tvojoj pravednosti. Učini me hrabrim, tako da mogu stajati i voditi duhovne bitke u mom životu, a i u svijetu. Daj mi svoju mudrost i pronicljivost tako da me neprijatelj ne uhvati nespremnog. Zajedno, Gospodine, pobijedit ćemo, jer u istini, ti si to već učinio.

U Isusovo moćno ime pred kojim će se svako koljeno pokloniti. Amen!

Molitva protiv zla u kući
Foto: Unsplash

Molitva protiv zla u kući

Pomolimo se: 

Bože Oče, slavim Te zbog Tvoje ljubavi i vjernosti prema Tvojoj djeci. Slavimo Te jer si savršeni, sveti, vjerni Bog koji je veći od svega zla s kojim se suočavamo ovdje na zemlji.

Molimo te da nam daš oči da vidimo kada se zlo pojavi pred nama, srca da mrzimo zlo i želju da bježimo iz njegove prisutnosti. Molimo Te, ne uvedi nas u napast nego nas izbavi od zla i dovedi bliže Sebi.

Dragi Bože, zaštiti naš dom od svake vrste napasti i zla. Pomozi nam da prepoznamo zlo te mu se u sili i snazi Duha Svetoga odupremo.

Molimo Te da Isusov dugo očekivani povratak bude što ranije ostvaren kako bi On sve obnovio. Molimo Te, u Njegovo cijenjeno ime. Amen. 

VIDI OVO: Molitva protiv negativnih misli

Molitve za zaštitu od zla
Foto: Pixabay

Molitve za zaštitu od zla i napasti

Molitva za zaštitu srca od zla

Gospodine Bože, Kapetane moga srca, Đavao zna vršim li ja Tvoju najveću zapovijed – ljubim li Te svim srcem svojim, svom dušom svojom i svim umom svojim (Mt 22,37) – on nema vlast nada mnom. Čuvaj moje srce, Gospodine Isuse, kako bi kucalo samo za Tebe. Ne dozvoli da postanem zadovoljan ovim svijetom ili pak sklon voljeti ikoga više od Tebe. Ukloni idole iz moga srca kako bi samo Ti upravljao mojom odanošću i najvišim sklonostima.

Pomozi mi voljeti i praštati drugima kao što si i Ti meni oprostio, kako neprijatelj ne bi mogao dobiti uporište u mojoj mržnji ili ogorčenosti. Uzgoji u mom srcu svoju ljubav koja „sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi“ (1 Kor 13,7). I na kraju, Bože, upravi moje srce prema onom vječnom, a ne zemaljskom. Pomozi mi da se neprestano prisjećam Tvoje smrti zbog mene i skrivenosti moga života s Kristom u Bogu. (Kol 3, 1-2). Povećaj moju čežnju za vječnosti kako ovaj svijet ne bi mogao vladati mnome.

Molitva za obranu uma od zla

Svemoćni Bože, zaštiti moj um kacigom svoga spasenja, podsjećajući me tako da sam Tvoje dijete i da se ne smijem poigravati s neprijateljem. Upravi moje misli, Gospodine Isuse, prema onome što je istinito, časno, pravedno, čisto, ljubazno i hvalevrijedno. Pomozi mi da razmišljam o onome što je kreposno i vrijedno slavljenja tako da Tvoj mir može vladati mojim umom (Fil 4, 8-9).

Ne dopusti da me privlače ponašanja i običaji ovoga svijeta, već me preobrazi u novu osobu, mijenjajući način mog razmišljanja. Tako ću naučiti prepoznati Tvoju volju za mene, koja je dobra, ugodna i savršena (Rim 12,2). Ispuni moj razum svojom istinom kako bih se uvjerio da odgovore može dati samo Tvoja Riječ, a ne ovaj svijet.

VIDI OVO: Molitva protiv straha i napada panike

Molitva za smirivanje osjećaja

Bože, drži što dalje neprijatelja od mene smirujući moje osjećaje mirom svoje prisutnosti. Pomozi mi slijediti Tvoje zapovijedi i ne brinuti se oko ičega, već se za sve moliti, zahvalnim srcem Ti očitovati svoje molbe kako bi mi podario mir koji nitko potpuno ne razumije – mir koji će kontrolirati način mog razmišljanja i osjećanja ( Fil 4, 6-7). Svakodnevno me podsjećaj da si Ti Jedan Jedini koji poznaje moje emocionalne potrebe kako ne bi ni u kojoj osobi tražio svoj identitet, vrijednost ili ljubav koja će ispuniti moju prazninu.

Hvala Ti što si Ti Bog mira, Bog reda, Bog koji liječi moje rane i pomaže mi pronaći i biti smisao života. Ti nisi Bog nereda i pomutnje. Ispuni me svojim Duhom kako bi drugima iskazivao samo ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrotu, vjernost, blagost i uzdržljivost (Gal 5, 22-23).

Molitva za opreznost na riječima

Gospodine Isuse, čuvaj moja usta kako bi tek ponekad progovarao. Pomozi mi da budem brz slušati, spor govoriti i spor na srdžbu. (Jak 1,19). Ne dopusti mi da izgovaram nepromišljene riječi koje mogu probosti druge ljude poput mača. Nego mi daj jezik koji donosi iscjeljenje (Izr 12,18).

Ne daj da ga koristim za ogovaranja ili nemarne kritizirajuće riječi koje će nekoga povrijediti. Drži neprijatelja što dalje od mene kako nevaljao govor ne bi izlazio iz mojih usta, već samo ono što će, prema potrebi, drugima biti na izgradnju i što će biti u korist onih koji slušaju. Ne dopusti da žalostim Duha Svetoga svojim riječima. (Ef 4,29-30).

Molitva za zaštitu tijela

Bože, predajem Ti svoje tijelo. Neka ono bude živa i sveta žrtva, Tebi prihvatljiva. (Rim 12,1). Iz Tvoje Riječi znam da me đavao ne može prorešetati kao pšenicu ili pak položiti ruku na mene bez Tvog dopuštenja. Stoga, postavi ogradu oko mene kako bi moje tijelo – Tvoj hram – ostalo očuvano, čisto, sveto i zdravo za Tebe (1 Kor 6, 19-20). Zaustavi đavolje pokušaje da me učini sumnjičavim u vjeri da sam stvoren tako čudesno i predivno (Ps 139,14) i ne dopusti mi da slušam njegovo podsmjehivanje kojim želi nauditi mome tijelu kroz nebrigu, prijezir, ovisnost i nasilje.

Tvoj sam, Gospodine Isuse, i želim Te proslaviti svojim tijelom. Očuvaj me od đavoljih nasrtaja i iskušenja u ovome svijetu, ali i u mome tijelu, koja me silno žele učiniti nečistim, sklonim neprimjerenom odijevanju, moje tijelo učiniti nekakvim izlogom ili reklamom za zlo ili slavljenje samoga sebe.

Moleći se da Bog donese plodove Duha Svetoga u svako područje vašega života, bit ćete nepobjedivi onome koji vas nastoji uništiti i učiniti manje sličnim Kristu.

Nadamo se da će vam ova kolekcija molitvi protiv zla pomoći u obrani od istoga. 

NAJNOVIJE