Danas se u svijetu događa nešto vrlo snažno. Bog radi skriveno, tiho djelo, nešto tako natprirodno da je izvan ljudskog shvaćanja. On priprema malu, ali snažnu vojsku, koja će biti najposvećenija na licu zemlje. Gospodin će završiti ovo razdoblje vremena s čistim, odanim, neustrašivim ostatkom.

Čitav svoj život slušao sam priče o našim pobožnim precima, muškarcima i ženama, koji su provodili sate, čak dane, u postu i molitvi. Oni su poznavali glas Božji i imali su silu da se uspješno dignu protiv zla u svoje vrijeme.

Ti pobožni preci su otišli, ali Bog je u procesu podizanja druge vojske. Ova nova vojska bit će sačinjena od vjernika mladih i starih – običnih kršćana koji će se držati Boga. Pojavit će se čitavo novo područje službe!

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Denominacijski crkveni sustav izgleda da je u smrtnim mukama, gotovo bez ikakva utjecaja na sekularni svijet, bez snažne Kristove sile. Sve veći broj pastira pada, a svjetovnost se neprestano uvlači u crkvu Isusa Krista. Kako sve više i više pastora juri niz cestu kompromisa i pokvarenosti, đavao tvrdi da je pobijedio.

Međutim, Biblija kaže da se mi ne smijemo bojati! Bog ima plan i on se ostvaruje. On čuje vapaje djece koja su se potpuno predala njemu. Ljudi će trčati da ih nađu, vapeći: “Znam da si ti netko tko je u dodiru s Bogom; potrebno mi je da i mene Bog dotakne.”

Ljubljeni, Bog vas želi učiniti dijelom te njegove skrivene vojske! On vam želi dati službu za druge koji vam dolaze sa svojim bremenima i kušnjama. Budete li provodili vrijeme s njim, bit ćete u stanju dići se s duhovnim autoritetom i reći: “Tako kaže Gospodin!” jer ćete čuti njegov glas.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org