NaslovnicaDuhovnostBožji planovi za vas počeli su prije nego što ste rođeni

Božji planovi za vas počeli su prije nego što ste rođeni

Božji planovi za vaš život nisu počeli onog trenutka kad ste se rodili. Ti su planovi započeli prije vašeg rođenja.

„Prije negoli te oblikovah u utrobi, znadoh te; i prije negoli si izašao iz maternice, posvetih te i odredih te za proroka narodima“ (Jeremija 1,5a).

Drugim riječima, prije nego što vas je Bog oblikovao u utrobi, znao je sve o vama. Prije nego što ste ugledali svjetlo dana, imao je već posvećene planove za vas.

Ako želite živjeti život sa svrhom i značajem, umnožite snage koje vam je Bog dao. Pronađite načine da više činite ono što činite dobro, a manje ono što ne činite dobro.

Jedan od razloga za to jest što vas je Bog stvorio da budete jedinstveni, i on vas je satkao za jedinstvenu svrhu.

VIDI OVO: 4 znaka da Bog ima nešto u planu za vas

Bez obzira na sve, možete se odmarati u istini da Bog ima posvećene planove za vas. On vas je odredio unaprijed za te planove. Božji planovi za vaš život nisu počeli onog trenutka kad ste se rodili. Ti su planovi započeli prije vašeg rođenja, kako Biblija kaže, onda kada vas je oblikovao u utrobi vaše majke.

No, ovo je najbolji dio. Način na koji vas je Bog oblikovao otkriva kako vas želi koristiti. Drugim riječima, ako želite znati što biste trebali učiniti sa svojim životom, morate pažljivo i duboko pogledati kako vas je Bog satkao.

Vaš oblik – to jest duhovni darovi, srce, sposobnosti, osobnost i iskustva koje vam je Bog dao – sve to otkriva vašu svrhu. Odvojite neko vrijeme i otkrijete svoju svrhu, na osnovu toga kako vas je Bog oblikovao.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Vesna L.