5 znakova da je vaš bračni drug sretan s vama u braku

Evo pet znakova da je vaš bračni drug sretan u braku. Ovoj listi možete dodati i još neke.

Osjeća se priznato i primijećeno

Ako vaš bračni drug primjećuje ono što činite za obitelj i za njega/nju, budite sigurni da će to i pokazati. Jedan od najvećih pokazatelja sretnog braka jest to da bračni drug dobiva priznanje za ono što čini, i da često čuje riječi poput: „Hvala ti. Puno cijenim to što činiš“. Ako se još i pred drugima i pred vašom djecom hvalite time što vaš bračni drug čini, to je onda vrlo čvrst pokazatelj sretnog braka.

Radije provodi vrijeme sa svojim bračnim drugom

Ponekad sam odbijao pozive kako bih proveo vrijeme sa svojom obitelji. Ako suprug neprestano traži da bude sa svojom suprugom, to je zasigurno dobar znak, jer želite provesti vrijeme zajedno. Ako je situacija suprotna, i bračni drug troši puno vremena daleko od svog partnera, to je siguran znak upozorenja da nešto nije u redu.

Još uvijek ste im privlačni

Za mene, moja supruga je tijekom godina postajala sve ljepšom i ljepšom. Mislim da je još uvijek vrlo atraktivna, i ja joj to i kažem. Možda se ona u vezi mene ne osjeća isto, ali kada se vi i vaš bračni drug međusobno privlačite, to je veliki znak sretnog braka. Iako meni mnogo njezine ljepote dolazi iznutra, to ne isključuje i vanjski izgled.

VIDI OVO: Molitva za brak: 9 jednostavnih molitvi koje možete moliti za svoj brak

Osjećaju se poštovano i cijenjeno

Muževi se osjećaju voljeno kad ih se poštuje, a žene se osjećaju voljeno kada se prema njima ophodi s nježnošću. Muškarci i žene imaju različite potrebe, ali i jedni i drugi trebaju to da se osjećaju poštovano i cijenjeno od strane bračnog druga. Ovakvo je ponašanje poput lijepila koje drži par zajedno tijekom burnih vremena.

Dobro se ophodi prema vašoj obitelji

Ništa ne može stvoriti jaz među supružnicima kao što to mogu odnosi s njihovim obiteljima. Kada su muž i žena prioritet jedno drugome umjesto da su im prioritet njihovi roditelji, onda je to u većini slučajeva siguran dokaz sretnog braka. Ovo može biti upravo ono što je Bog mislio kad je rekao: Zbog toga će čovjek ostaviti svoga oca i majku svoju i prionuti uza svoju ženu, i bit će dvoje jedno tijelo (Postanak 2,24).

Čovjek treba ostaviti roditelje i prionuti uza svoju ženu, to jest napustiti svoju prethodnu obitelj i isključiti ih iz osobnih pitanja u svojoj sadašnjoj obitelji, i prionuti i biti jedno sa svojom ženom. Žena bi naravno trebala učiniti istu stvar. Kad se vaš bračni drug dobro ophodi prema vašim roditeljima, rekao bih da je to veliki znak sretnog braka.

VIDI OVO: 3 razloga zbog kojih se vrijedi boriti za vaš brak

Zaključak

Brak je častan i dan od Boga. Brak zahtijeva puno posla, i iz braka ćete dobiti samo onoliko koliko u njega ulažete. Molim Boga da bogato blagoslovi vaš brak i da ćete prionuti jedno uz drugo dok vas smrt ne rastavi.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Aleksandar J.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!