Ovaj bračni par čini nešto divno za beskućnike

Ovaj bračni par čini nešto divno za beskućnike. Neka nas njihov primjer potakne da činimo isto.

Divno je vidjeti ljude koji žele pružiti utočište, hranu, ali i ljubav i molitveni život najsiromašnijima. Toni i Nick Baier otvorili su vrata svoga doma za beskućnike prije četiri godine. Imaju četvero djece i peto na putu, a ugostili su ukupno dvanaestero ljudi. Njihova misija se zove Sacred Tent (Sveti šator).

“Rekli smo sami sebi da ako želimo živjeti obiteljski život punim plućima, moramo pozvati samce”, objašnjava Toni, majka obitelji.

Ovaj par privremeno (najduže dvije godine) prima osobe kojima je potreban dom i rade na tome da ponovno “stanu na noge” postavljanjem profesionalnih ciljeva.

“Naši gosti do polaska moraju biti samostalni, imati svoj stan, auto i stalan posao”, kaže Aletei Toni.

Svaka udomljena osoba se polako uključuje u obiteljski život: objede, igre, kućanske i druge poslove, ali također i trenutke zajedničke molitve.

Foto: Aleteia.org

“Vjerujemo da je ovaj obiteljski ritam koji im nudimo puno važniji od materijalnih stvari (…) Naši gosti nisu brojevi, oni su sastavni dio našeg doma.”

To je poslanje koje je nužno i koje treba prakticirati, jer Crkva treba više utočišta za župljane ili članove zajednice koji su stari, usamljeni i potrebiti.

Terezija Avilska je rekla: “Krist nema drugog tijela na zemlji osim vašeg, nema drugih ruku osim vaših, nema drugih nogu osim vaših.” Kao Njegovi sljedbenici, pozvani smo svojim riječima i djelima posvjedočiti vjeru u Njega.

“Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni. (…) Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Matej 25, 35-40)