Brak na Božji način

Brak na Božji način je model koji je on postavio u Bibliji: „Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu; dvoje njih bit će jedno tijelo“ (Efežanima 5,31). 

Istraživanje na mladima otkrilo je da bi 43% mladih podržalo „beta brak“, model u kojem par testira vezu dvije godine prije nego odluče žele li nastaviti s njom ili prekinuti. 

Uz to, 36% mladih (milenijalaca) podržalo je „ugovoreni brak“ u kojem se parovi obvezuju biti u braku na razdoblje od 5-30 godina. Na kraju tog razdoblja parovi raspravljaju žele li ostati u braku. 

No, evo razlog zbog kojeg niti jedan od tih modela brakova neće upaliti. Istraživanja pokazuju da parovi, koji žive zajedno, imaju veću šansu za razvodom nego parovi koji prije braka ne žive zajedno. Ako želite svoj brak odvesti u propast, onda živite zajedno. 

VIDI OVO: Bog je ustanovio brak: 5 načela kršćanskog braka

Brak na Božji način je obveza za cijeli život

Zapravo, volio bih da možemo ukloniti riječ rastava iz naših rječnika. Ako planirate ući u brak razmišljajući da ćete možda jednom izaći iz njega, onda se nemojte oženiti. Kada par stupi u brak on se mora obvezati jedno drugome cijeli život. 

Trebamo neprestano rasti u našim brakovima, a Bog nam je dao upute za uspješan i blagoslovljen brak. Te se upute zovu Biblija. 

Kada mi parovi dođu na savjetovanje i krive jedno drugo za probleme u braku, onda vidim u čemu je problem. Oni ne preuzimaju odgovornost. Obje osobe moraju raditi na braku jer se dobar brak ne događa slučajno. 

Ponekad mislim da bi brak trebao biti kao bajka: „I živjeli su sretno zauvijek.“ To nije uvijek slučaj, ali vjerujem da parovi mogu živjeti zauvijek sretno, ako sve rade na Njegov način. 

Umjesto beta modela ili ugovorenog braka, odaberite Božji način ili model braka: doživotno zajedništvo. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org