Veliki dobrotvori: Brat i sestra ostavili svoje bogatstvo za spašavanje života

Kako javlja BBC, Charles Tryweryn Davies (92), i Margaret Eunice Davies (89), poznata kao Peggy, oporučno su ostavili veći dio svoje imovine dobrotvornoj organizaciji.

Charles i Margaret, koji su odrasli na obiteljskom imanju u Corwenu u Denbighshireu, opisani su kao “lokalni likovi”. Peggy je preminula u studenom 2019., a Charles četiri mjeseca kasnije.

Wales Air Ambulance je rekao da će njihova velikodušnost biti dostatna za financiranje više od 280 misija spašavanja života. Vjeruje se da su im brat i sestra darovali svoj novac u znak zahvale za hitni zračni prijevoz pružen Charlesu nakon nesreće s traktorom.

Merfyn Roberts, njihov prijatelj, rekao je: “Sjećam se kako mi je Charles pričao o svojoj nesreći i koliko je bio zahvalan na fantastičnoj usluzi koju je primio, ali nismo znali njihove namjere sve dok nisu preminuli.” Rekao je da je Charles bio “zloćko” koji je volio sakupljati satove i Land Rovere, dok je Peggy uživala natjecati se na vrtlarskim izložbama. Brat i sestra su opisani kao ljudi koji su vodili jednostavan i skroman život, posvećen obiteljskom imanju i pomaganju lokalnoj zajednici.

“Pokopani su pored svog brata, Ivora. Na njihovom nadgrobnom spomeniku piše Rhoi eu hoes i ffermio’n gymen, Rhoi eu helw i elusen, što se prevodi kao ‘posvetili su svoje živote poljoprivredi, svoje dobitke su dali u dobrotvorne svrhe’, što mislim da lijepo opisuje njihov karakter”, kazao je Roberts.

“Šteta je što nismo imali priliku upoznati Charlesa i Peggy, ali je očito iz njihove velikodušnosti i priča o njima kakvi su likovi bili”, poručili su iz Wales Air Ambulancea.

NAJNOVIJE!