Brat je osmislio način kako teško bolesnoj sestri uljepšati boravak u bolnici

Sedmogodišnji brat je osmislio način kako teško bolesnoj sestri s Downovim sindromom uljepšati boravak u bolnici. Evo što je dizajnirao!

Tyler Cepkausas samo želi usrećiti svoju malenu sestru Emily čak i ako ne može uvijek biti s njom. On ima samo 7 godina, ali se brine za Emilyno zdravlje od kada zna za sebe. Emily ima Downov sindrom i defekt zbog kojeg ima problema s disanjem. Prvu operaciju srca imala je sa samo 3 mjeseca. 

„Tyler je morao odrasti mnogo brže od druge djece“, rekla je Laurie, Tylerova majka, „On se s dvije i pol godine morao prilagoditi da postane brat osobi s posebnim potrebama. Prve tri godine njezinog života bile su život između doma i bolnice. Tyleru bolnice nisu niti malo strane“. 

Od kada je Emily rođena, Tyler je bio njezin najveći fan i zagovornik. Provode svo svoje vrijeme zajedno i imaju snažnu vezu. 

„Uvijek govorim da imaju jako posebnu vezu“, rekla je Laurie, „Bez obzira koliko je ona tužna, kada bi vidjela njegovu sliku ili bi on došao u posjet, ništa drugo ne bi bilo važno“. 

Brat i sestra u bolnici
Foto: Facebook

Emily je do sada imala tri operacije srca, a čeka ju još nekoliko u budućnosti. Problem je u tome što će neprestano morati nadomještati dio njezinog srca. 

VIDI OVO: Citati o sestrama: 30 najljepših citata i izreka o sestri

Tyler se odlučio prijaviti za natječaj Starlight Children Zaklade kako bi dizajnirao bolničku halju koju bi nosila djeca u bolnicama diljem Amerike. Odlučio je svoj dizajn obogatiti raznim inspirativnim riječima koje su u njegovoj obitelji koristili prije Emilynih operacije: hrabrost, ljubav, borba, snaga. 

Tyler i sestra
Foto: Facebook

Tyler je uskoro saznao i da je pobijedio. Rekao je: „Volim biti dobar. Nadam se da će moja halja učiniti djecu kao Emily sretnima. To je i bila cijela svrha ovoga“. 

To je zaista predivan način da se djeci u bolnicama da hrabrosti da izdrže što god ih čeka. 

NAJNOVIJE!