Brazilski predsjednik sa 140 tisuća mladih slavio Isusa

Tisuće kršćana, uključujući brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, okupio se u subotu na tri stadiona u Brazilu kako bi se pomolili Isusu i poslali misionare u svijet.

Bolsonaro nije bio pozvan od organizatora događaja, The Send Brazil, ali se pojavio na stadionu u Braziliji, glavnom gradu zemlje, jer je želio biti tamo u trenutku povijesnog događaja, koji su lokalne novine nazvale “najvećim kršćanskim istovremenim događajem u povijesti Brazila.”

Vođa oslovljen kao “Trump of the Tropics (Trump od Tropika)” dočekan je gromoglasnim pljeskom kada je izjavio da je vjernik u Isusa i da Brazil pripada Bogu.

Više od 140.000 ljudi prisustvovalo je 12-satnom događanju na tri različita stadiona – stadionu Brasilia Nacional, te stadionu Morumbi i stadionu Allianz Parque u Sao Paulu – s 1,7 milijuna gledatelja na portugalskom livestreamu, a više od 560.000 na engleskom.

Andy Byrd i Teo Hayashi, suorganizatori The Send Brazil, rekli su za Fox News da je trebalo “besprimjerno jedinstvo” da se sastavi ogroman događaj na tri stadiona, u kojemu su tisuće donijele odluke za Isusa, predani postu, planovima za čitanje Biblije misijama za nacije, fakultetima i srednjim školama.