Briga za umiruću majku potaknula je tri sestre da se školuju za rad u zdravstvu
Snimka zaslona: Facebook

Tri su se sestre brinule za bolesnu majku. Nakon što je umrla, odlučile su se školovati da bi mogle raditi u zdravstvu.

Kim Sterner, majka šestero djece, prije dosta godina suočila se sa šokantnom dijagnozom: iznimno rijedak oblik raka slijepog crijeva. Kada su liječnici potvrdili ovu rijetku bolest od koje boluje svega 1-2 osobe na milijun stanovnika, njezine tri kćeri bile su još male. Kara je imala deset godina, a blizanke Elizabeth i Alicia devet.

Njihov otac je brzo shvatio koliko je ova bolest rijetka i opasna. Nepokolebljivo je stao uz kćeri, koje su se obvezale da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi svojoj majci olakšale težak životni period.

Jedna od medicinskih sestara pomogla je obitelji praktičnim savjetom: “Vaša majka uskoro dolazi kući. Kako bi bilo da napravite popis tko će obavljati koje poslove u kući?” Tako su se kćeri udružile, podijelile kućanske poslove i preuzele brigu o majci, što je uvelike utjecalo na njihov kasniji životni put.

Zajedno u dobru i zlu

Sestre su se brzo prilagodile svojim novim obvezama. “Ljudi, pogotovo djeca, ne vole čistiti bljuvotinu i takve stvari. Ali mi smo rekle: ‘Mama, sve ćemo počistiti. Sve ćemo oprati”, kaže Kara.

Briga o majci postala je dio njihove svakodnevice. “Mijenjali smo joj infuziju. U teškim danima zabavljali smo je glazbom i plesom.”

Ta su ih iskustva natjerala da požele postati medicinske sestre. U brizi za majku prepoznale su važnost medicinske skrbi i njezin utjecaj na kvalitetu života pacijenata. Odlučile su svoj život posvetiti zdravstvu.

Sada su sve tri sestre na putu da postanu medicinske sestre u Sveučilišnoj bolnici u Royal Oaku, Michigan. Alicia je već diplomirala, Elizabeth će diplomirati ovo ljeto, a Kara za dvije godine.

“Volim svoje cure, sve će biti odlične medicinske sestre”, ponosno je njihov otac napisao na društvenim mrežama.

Neizbrisiva sjećanja

Brinući se za majku, sestre su upoznale mnoge medicinske sestre koje su im pomagale. Jedna od njih iznenadila ih je narukvicama sa svog putovanja u Indiju. “Dugo se brinula o našoj majci. Jako je dobro upoznala cijelu obitelj. Zauvijek će mi ostati u sjećanju”, rekla je Alice, a prenosi Aleteia.

Mama je umrla 11. rujna 2010., no djevojke su znale da čine sve da joj olakšaju posljednje dane.

“Mama nas gleda s neba. Znam da je ponosna što zna da preuzimamo iskustva koja smo stekli dok smo još bili s njom i koristimo ih kako bismo poboljšali život drugih ljudi”, dodaje Elizabeth.

Prošle su dug i težak put. Njihova priča dokaz je da ljubav i predanost mogu dovesti do izvanrednih postignuća, čak i u najtežim vremenima.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare