NaslovnicaVijestiKršćanske vijestiU ovoj državi broj kršćana raste najviše na svijetu

U ovoj državi broj kršćana raste najviše na svijetu

Ova islamska država je prema Open Doorsu među devet država svijeta u kojima se kršćani najviše ubijaju, crkve su zabranjenje, a obraćenike s islama na kršćanstvo se kažnjava smrću (muškarce) i zatočeništvom (žene).

Riječ je o Iranu u kojem je prošle godine više od stotinu kršćana uhićeno i zatvoreno ili čekaju izvršenje smrtne kazne. No i dalje sve veći broj ljudi u Kristu pronalazi spas, a Kristova Crkva raste munjevitom brzinom.

2015. godine organizacija Operation World prozvala je Iran najbrže rastućom evanđeoskom populacijom u svijetu, s prosječnim rastom od 19,6 posto.

Prema riječima Marka Howarda iz Elam Ministriesa, organizacije koju su osnovali vođe iranskih crkava, više Iranaca se obratilo na kršćanstvo u posljednja dva desetljeća, nego što ih se obratilo u posljednjih 13 stoljeća.

“1979. godine u Iranu je bilo oko 500 kršćana s islamskom pozadinom”, kaže Mark. ”Danas, postoje stotine tisuća – neki kažu da ih je više od milijun. Bez obzira na točne brojke, mnogi Iranci se obraćaju Isusu kao svom Gospodinu i Spasitelju.”