Budi ustrajan u molitvi, jer Bog radi za tebe

Budi ustrajan u molitvi, jer Bog radi za tebe
Foto: Unsplash

Ako odgovor ili olakšanje ne dođu odmah, budimo ustrajni u molitvi, jer Bog radi po vlastitom vremenu i nikada ne kasni.

Čekanje da Bog odgovori na molitvu često je stresno i frustrirajuće. To je osobito istinito kada je u pitanju nešto hitno ili smo se molili mjesecima ili godinama bez ikakvih dokaza o odgovoru. Moramo se sjetiti da Bog djeluje po svom rasporedu, a ne po našem. On je suvereni i sveznajući vladar neba i zemlje, koji sve radi po svojoj volji.

Mi ljudi odmah želimo odgovor i olakšanje, no Bog djeluje po vlastitom, savršenom vremenu i On nikada ne kasni. To ne znači da je Njega ne zanimaju naše trenutne molitve. Naprotiv, On je naš nebeski Otac koji nas voli, koji je beskrajno dobar, mudar i moćan. Stalno nadgleda i brine se za svoju voljenu djecu.

PROČITAJTE: Kako izgraditi strpljivost u čekanju na Boga?

Ipak, iz naše ograničene zemaljske perspektive, kašnjenje se može činiti besmislenim, napadajući naše strpljenje i iskušavajući našu vjeru. Razdoblja čekanja često su praćena strahom, stresom ili tugom. Ti nas negativni osjećaji lako mogu gurnuti naprijed u potrazi za rješenjem ili nas dovesti do očaja. Ali Gospodin je obećao zaštitu i pomoć onima koji ga čekaju. Ako se okrenemo Njemu, vjerujući u Njegovu mudrost i ljubav, On nas neće samo ojačati da izdržimo, nego će nam također pomoći da sazrijemo kroz proces.

Kad vas Gospodin odvede u “čekaonicu”, On želi da budete u koraku s Njim. Ako postanete nestrpljivi i pokušate trčati naprijed, propustit ćete sve što On ima za vas, bilo da su to lekcije ili blagoslovi ili nešto drugo. Kašnjenja nisu jednostavna, ali kad Njegov odgovor konačno dođe, otkrit ćete da je vaše strpljenje i povjerenje u Njega naraslo.

Umornome snagu vraća, jača nemoćnoga. Mladići se more i malakšu, iznemogli, momci posrću. Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se. (Izaija 40, 29-31)