Budite mirni i gledajte kako vas Bog danas spašava

Kada vas Sotona napadne svim raspoloživim sredstvima, vi budite mirni i gledajte kako vas Bog danas spašava. (Izlazak 14,14)

Vi ste, dječice, od Boga i pobijedili ste ih jer je moćniji Onaj koji je u vama nego onaj koji je u svijetu“. (1. Ivanova 4,4)

U vremenu prognanstva Izraelaca iz Egipta, nije bilo snažnije vojske s kojom se netko mogao suočiti na Zemlji od faraonove vojske. Zamislite kako je bilo Izraelcima kada su vidjeli da ih progoni vojska s bojnim kolima, konjima, sa štitovima, mačevima i kopljima. Da se to događa danas, radilo bi se o tenkovima, transporterima i vojnim zrakoplovima.

Izraelci su mislili da im je došao kraj. Što im je Mojsije rekao? Rekao je: „Ne bojte se. Samo se umirite i gledajte kako će vas Gospodin danas spasiti. Egipćane koje danas vidite više nikada nećete vidjeti. Sam Gospodin će se boriti za vas. Samo budite mirni“. (Izlazak 14, 13-14) „Samo budite mirni“… to je vrlo teško.

VIDI OVO: Kako Bog spašava i čuva grešnika?

Ponekad nas Sotona napadne svim raspoloživim sredstvima, svim vrstama iskušenja i prijevara. Mislimo da nam je došao kraj. No, nije. Biblija kaže: „Vi ste, dječice, od Boga i pobijedili ste ih jer je moćniji Onaj koji je u vama nego onaj koji je u svijetu“.

Krist je u vama. Vi pripadate Gospodinu. Da, đavao vas može iskušavati. Može vas uznemirivati. No ne može vas nadvladati, jer ste pod Božjom zaštitom.

Iz tog razloga nam poslanica Efežanima 6 govori o duhovnom oklopu vjernika: kacigi spasenja, štitnom oklopu pravednosti, maču Duha, i tako dalje. No prije nego što apostol Pavao počinje opisivati Božji oklop, on piše: „Uostalom braćo budite jaki u Gospodinu i u moći sile njegove“! (Efežanima 6, 10)

Budite mirni i gledajte kako vas Gospodin danas spašava.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE!