Jesmo li spremni platiti cijenu posvećenja?

Kad molimo, tražeći Boga da nas posveti, jesmo li spremni mjeriti se prema značenju tog pojma? Uzimali riječ posvećenje vrlo površno. Jesmo li spremni platiti cijenu posvećenja?

Cijena će biti velika ograničenja svjetovnih briga, a značajno njegovanje svih naših pobožnih briga. Posvećenje znači biti izrazito usredotočeni na Božja gledišta.

To znači sačuvati i držati svu snagu svojega tijela, duše i duha samo za Božje ciljeve. Jesmo li doista pripravni da Bog u nama ostvari sve ono za što nas je odvojio? I nakon što je Bog obavio svoje djelo, jesmo li tada spremni odvojiti se za Boga baš kao što je to učinio Isus?

”Ja sebe samog posvećujem za njih.” (Ivan 17,19).

Posvećenje znači postati jedno s Isusom

Razlog zašto neki nismo iskusili posvećenje jest u tome što nismo shvatili smisao posvećenja s Božjeg gledišta. Posvećenje znači postati jedno s Isusom tako da narav koja je nadzirala Isusa nadzire i nas. Jesmo li doista spremni za cijenu koju ćemo morati platiti? Koštat će nas apsolutno svega u nama što nije od Boga.

PROČITAJTE: Jedina stvar koju Duh Sveti traži od nas

Jesmo li spremni prihvatiti puni smisao Pavlove molitve: ”A sam Bog, izvor mira, neka vas potpuno posveti!” (1. Solunjanima 5,23).

Jesmo li spremni reći: ”Gospodine, učini mene, grešnika spašena milošću, tako svetim, kako samo Ti možeš?”

Posvećenje je djelo Duha Svetoga

Isus je molio da budemo jedno s Njime, baš kao što je On jedno s nebeskim Ocem (Ivan 17,21-23).

Jasan dokaz nazočnosti Duha Svetoga u životu pojedinca je nepogrešiva obiteljska sličnost s Isusom Kristom i odbacivanje svega što nije slično Njemu.

Jesmo li spremni odvojiti se za djelovanje Duha Svetoga u nama?

Autor: Oswald Chambers