Napad na Bibliju

Ove činjenice o Bibliji većina ljudi ne zna.

Najstarija knjiga u Bibliji

Prema najboljim biblijskim znanstvenicima, Knjiga Postanka nije najstarija knjiga u Bibliji, već je to zapravo Knjiga o Jobu. Job govori o nekima od patrijarha i Abrahamovom potomstvu i rodbini po imenu, tako da je stariji od Mojsija. Premda je Knjiga o Jobu najstarija knjiga u Bibliji, mi ne znamo tko je zapravo autor, jer nije po imenu identificiran.

’’Ne bojte se’’ se spominje 365 puta

Ne vjerujem da je slučajno da se fraza “Ne bojte se” spominje 365 puta. To nam daje po jedan put za svaki dan u godini.

Biblija je najprodavanija, a i prva knjiga ikad tiskana

Mi znamo da je Biblija najprodavanija knjiga u cijeloj ljudskoj povijesti, ali ona također ima i čast biti prva knjiga ikad tiskana i prevedena je na 1200 različitih jezika.

Biblija izvorno nije imala poglavlja i stihove

U 1228., Stephen Langton je podijelio Stari zavjet u poglavlja, a u stihove ga je podijelio R. Nathan u 1488. Robert Stephanus je podijelio Novi zavjet na poglavlja i stihove u 1551. godini. Možete li zamisliti pokušati pronaći stih bez brojeva poglavlja ili stihova?

Prve tiskane Biblije s poglavljima i stihovima

Prva Biblija ikad tiskana koristeći poglavlja i stihove nije bila King James Biblija… bila je to Ženevska Biblija koja je prvi put tiskana 1560., a to je također Biblija koju su puritanci donijeli sa sobom na Mayflower u Ameriku. I dalje je popularna među biblijskim studentima, znanstvenicima, teolozima i pastorima danas.

IZVORFaithinthenews.com