Čistoća prije braka: Ovo je razlog zašto sam odlučila tako živjeti

Doslovno su me učili da fizička čistoća prije braka dovodi do savršenog supruga. Nikada nisam čula propovijed o čistoći, a da nije bilo riječi o braku.

Nikada nisam imala prsten čistoće, ali sam ga htjela. Kršćanska me kultura naučila da, ako želim „zaraditi“ supruga, moram čuvati sebe i svoje tijelo. Trebam biti čista kako bih bila smatrana dobrom ženom.

Naučena sam da djevojke koje se nisu čuvale nikada neće biti srete te će imati loše veze. Doslovno su me učili da fizička čistoća dovodi do savršenog supruga.

Zvuči li vam išta od ovoga poznato?

Čistoća prije braka = „Čuvajte se za svog supružnika“

Nikada nisam čula propovijed o čistoći, a da nije bilo riječi o braku. To dvoje je uvijek bilo povezano. Neko sam vrijeme i ja u to vjerovala te sam čak i širila takvo razmišljanje. „Čuvajte se za svog supruga“, bila je česta fraza koju sam koristila pri razgovoru s mladim djevojkama.

Tada sam nešto shvatila. Imala sam 30 godina te sam se „čuvala“ – nisam ništa osim toga imala. Sve godine koje sam odbijala muškarce, izbjegavala ozbiljne veze koje bi mogle dovesti do seksa i „čuvanja“ svojih poljubaca nisu dovele do savršenog muškarca. Dovele su do toga da sam se osjećala usamljeno, zbunjeno i odbačeno od ljudi i Boga.

Bila sam zbunjena jer sam učinila sve što mi je rečeno kako bih „zaradila“ dobrog supruga. Vidjela sam vjernice mnogo starije od mene koje nisu bile udane te sam se počela pitati radim li što pogrešno.

VIDI OVO: Gdje u Bibliji piše da je seks prije braka grijeh?

Što su nas učili?

Sjećate li se što su nas učili? Što trebamo raditi kako bismo našle savršenog supruga?

Usredotočiti se na Boga. Bila sam odlična u tome, čak sam išla na seminare i postala pastor. Svatko tko me zna reći će da je Bog moja prva ljubav.

Nemojte imati predbračne odnose. Mogla sam dobiti nagradu za ovo budući da sam učinila sve što sam mogla te čak nisam ni ljubila dečke. Samo držanje za ruku mi je bilo velika stvar.

Uživajte u životu kao samac. Bila sam 11 puta izvan države, objavila sam knjigu, riskirala sam, započela sam misije, otišla sam u Afriku… Probala sam puno toga osim skakanja padobranom – to mi je još na popisu.

Neka vam prvo Isus bude suprug, a tada će vam Bog poslati drugog supruga. Isus i ja još idemo na spojeve, zajedno smo plesali kroz vrlo emocionalne trenutke. Intimno se molimo, a meni još uvijek ne stiže suprug.

VIDI OVO: Je li u redu imati predbračni seks ako znate da ćete oženiti tu osobu?

Ovime se NE želim žaliti ili biti nezadovoljna s činjenicom da sam sama te NE želim reći da se ne treba čuvati, jer je to stvarno dobra stvar. To je jako dobra stvar te ću i dalje ohrabrivati žene da budu čiste.

No, moj razlog zbog kojeg sam se čuvala ima jako malo veze s nadom da ću naći supruga. Ja se čuvam jer tako pokazujem svoju poniznost i vjeru u Božju volju te sam tako zaštićena od mnogo boli povezanih s neuspjelim ljubavima.

Duhovno čiste

Žene mogu biti jako duhovno oštećene ako ih se uči da moraju „zaraditi“ supruga određenim ponašanjem. Počnu se pitati što su krivo napravile kada napune 30, 40 ili 50 godina, a još nisu u braku.

Nećemo zaslužiti blagoslov braka jer više volimo Boga ili izbjegavamo seks prije braka. Mi ćemo primiti taj blagoslov jedino Božjom milošću. Trebamo učiti naše djevojke i žene da trebaju biti duhovno i fizički čiste pred Bogom, ne zato što će tako dobiti supruga, nego jer je to ono što naš nebeski Otac od nas traži.

Autorica: Nina Borum; Prijevod: Ida U.; Izvor: Theprayingwoman.com

NAJNOVIJE!