Može li cjepivo za COVID-19 biti znak zvijeri na koji upućuje biblijski redak u Otkrivenju 13,18? Ima li cjepivo ikakve poveznice s antikristom i posljednjim vremenima?

Autor i voditelj kršćanskog talk showa, Hank Hanegraaff, odgovorio je na to pitanje u svojoj emisiji Bible Answer Man nadovezujući se na komentar pjevača Kanye Westa, koji je rekao da će cjepivo za COVID-19 biti znak zvijeri. Također, mnogi smatraju kako je Bill Gates antikrist koji želi uvesti obavezno cjepivo protiv koronavirusa.

Je li cjepivo znak zvijeri?

Hanegraaff je, međutim, rekao da to neće biti znak. Znak zvijeri, ustvrdio je, predstavlja simboliku koju kršćani trebaju razumjeti.

„Znak u 13. poglavlju Otkrivenja simbolizira identitet sa zvijeri. I kao takav, poistovjećivanje sa sotonskim kraljevstvom je ono što će nekoga držati podalje od neba, a ne cjepivo”, rekao je Hanegraaff, koji se drži preterističkog gledišta o posljednjim vremenima.

Hanegraaff je dao primjer koji je potkrijepio njegovo stajalište: „U Izlasku u 13. poglavlju jedenje beskvasnog kruha slično je znaku na ruci i podsjetniku na čelu djece Izraelove. I na taj način je znak zvijeri u Otkrivenju sigurno povezan sa Svetim pismom.”

Znak zvijeri nije cjepivo, već svjesno poricanje Krista

Znak zvijeri je za njega ”svjesno poricanje Gospodstva Isusa Krista mislima, riječima i djelima.”

VIDI OVO: Znak zvijeri: Čiji znak ćete vi imati?

Pozivajući se na raspravu o tome da je cjepivo znak zvijeri, Hanegraaff je pozvao kršćane da ne sudjeluju u “trgovini senzacionalizmom.”

“Ponovno se zaljubite u Riječ Božju, umjesto da se zaljubljujete u riječi društvenih ikona”, poručio je svojim slušateljima.

Hanegraaff je također pozvao slušatelje da prinesu “svoje tijelo kao živu žrtvu” i da se “preobražavaju obnavljanjem svog uma.”

VIDI OVO: Je li moguće da danas netko primi znak Zvijeri?

Kršćani trebaju prestati padati pod utjecaj senzacionalizma

„Toliko je važno da prestanemo padati pod utjecaj senzacionalizma i… naučimo čitati Bibliju zbog njezine značajne vrijednosti… jer je kršćanstvo jedina nada zapadne civilizacije.“

Hanegraaff je detaljno obrazložio svoj pogled na posljednja vremena u svojoj knjizi iz 2007. godine, pod nazivom ”The Apocalypse Code”.