Čovjek je dobio napadaj i srušio se na ulici, a njegovi psi su točno znali što učiniti

Čovjek je u šetnji s psima dobio napadaj te se srušio na ulici. Njegovi psi su odmah krenuli u akciju kako bi mu pomogli.

Većina vlasnika kućnih ljubimaca učinili bi sve za njihove krznene ljubimce, a tako bi i mnogi ljubimci učinili sve za svoje vlasnike. Vjerojatno vas onda neće iznenaditi ova predivna priča o dva odana psa koja su spasili svog vlasnika i opravdali izreku da je pas „čovjekov najbolji prijatelj.“ 

Nedavno je 71-godišnji muškarac krenuo u šetnju sa svoja dva psa – odanim i simpatičnim zlatnim retriverom i predivnim crnim labradorom. Šetali su planinskim putem blizu svog doma u Engleskoj. Nije to bilo ništa neobično za njih troje. 

Nedugo nakon što su zaobišli još jednog šetača na stazi, muškarac je dobio napadaj te se srušio. Takav događaj sigurno je najveća strah za sve ljubitelje samotnih šetnji. 

VIDI OVO: Psi lutalice spasili novorođenče bačeno u kanalizacijski otvor

Pametni psi su točno znali što učiniti

Na svu sreću, on nije bio sam. Njegovi pametni psi su točno znali što učiniti iako nisu bili dresirani na taj način. Pokazali su koliko su pažljivi. 

Labrador je krenuo prema šetaču kojeg su bili zaobišli, a drugi je pas čuvao svog vlasnika. Zasigurno je tome prethodio razgovor na pasjem jeziku jer su psi bili savršeno sinkronizirani. 

Na svu sreću, pas je uspio doći do žene koju su zaobišli tijekom šetnje te ju je lajanjem vodio do svog vlasnika. Ona je odmah nazvala broj za hitne slučajeve da služba za spašavanje što prije stigne. 

Uskoro je stigao tim od 12 ljudi koji nisu znali da čovjek već ima dva krznena spasitelja. Muškarac se osvijestio prije nego je tim stigao do njega, ali su mu pomogli da se spusti niz planinu gdje ga je čekala hitna pomoć. 

Bio je dobro, ali je ipak otišao na pregled u bolnicu. On i njegovi psi su jako sretni i zdravi nakon cijele te avanture. 

Zasigurno je bio neopisivo sretan što ima tako odane pse koji su kraj njega svaki dan. Nadamo se da su dobili posebnu nagradu jer su mu spasili život. Gdje bi mnogi od nas bili bez svojih ljubimaca?!