Crna obitelj je posvojila bijelu bebu te naučila nezaboravnu lekciju

Ova crna obitelj je posvojila bijelu bebu te naučila nezaboravnu lekciju nakon što ju je javnost počela osuđivati zbog onoga što su učinili.

Posvajanje djeteta u obitelj donosi razne izazove, pogotovo ako dijete nije iste rase kao i obitelj u koju je posvojeno. Tu je lekciju naučila jedna obitelj iz Amerike.

Keia Jones-Baldwin i njezin suprug, Richardo Baldwin i njihovo troje djece su crnci. Novorođena beba koju su posvojili je bijeli dječak imenom Princeton.

Nakon posvojenja obitelj je doživjela situacije u kojima su ih nekoliko puta optužili da su oteli Princetona te ih je čak i policija ispitivala.

Keia kaže da ne može vjerovati da se tako što događa u današnjem svijetu.

Sve je počelo u lipnju 2017. godine kada je obitelj dobila poziv od programa posvajanja u kojem su sudjelovali.

„Dobila sam poziv te me je moja nadzornica u programu pitala mogu li doći u bolnicu na dodir kože uz kožu s jednom bebom?“, rekla je Keia koja nije oklijevala ni trenutka nego je odmah otišla u bolnicu.

Tada je prvi put upoznala Princetona.

Bio je prerano rođen, a majka mu je bila ovisnica tako da je bio težak samo tri kilograma. Bio je jako malen i ranjiv. Keia je odmah osjetila povezanost s njim.

„Odmah sam se povezala s njim. Počela sam odlaziti tamo svaki dan“.

Jedan se posjet pretvorio u mnoge. Obitelj je znala što im je činiti – odlučili su ga posvojiti.

Čim je dovoljno osnažio, obitelj ga je odnijela kući s njima.

„Mnogo su puta zurili u nas. Često me pitaju jesam li mu dadilja… pitaju me zašto mu nisam dala da ostane s obitelji njegove rase“, rekla je Keia.

Ne jednom, nego dva puta su ljudi zvali policiju s optužbom da su Baldwini oteli dijete. Prvi je put bilo za vrijeme obiteljskog odmora.

„Bili smo na odmoru u Tennesseeju te smo otišli na slikanje u jedan od zabavnih parkova. Djevojka koja nas je slikala je odjednom nestala te se kasnije vratila. Pitala je je li Princeton naša beba? Kada sam joj rekla da je, ona je odgovorila da je uslikala tu bebu s njegovom pravom obitelji prije dva tjedna“.

Bila je to zabuna, ali to nije promijenilo neugodnost situacije. Kada je stigla policija, obitelj je trebala pokazati dokaz da su posvojili Princetona.

Drugi incident se dogodio kada je Keiji puknula guma ispred kuće nepoznate osobe.

„Pokucala sam na vrata vlasnika kuće kako bi objasnila zašto sam mu na travi. On je nazvao policiju te je rekao da sam ukrala tuđe dijete i tuđi automobil“, rekla je Keia.

Sve je to dio odgajanja djeteta koje izgleda drugačije od svoje posvojene obitelji.

Često ih poprijeko gledaju i osuđuju, no Jones-Baldwin obitelj ostaje pozitivna. Keia je započela svoju Facebook stranicu, Raising Cultures, kako bi srušila stereotipe.

„Ne gledam na obitelj kao na krv. Gledam na obitelj kao na ljubav. Kada je Princeton došao u naš život, došao je i u naša srca. Ljubav sve pobjeđuje“.