Crni par dobio bijelu bebu plave kose i očiju: Ona je naša “čudesna beba”

Crni nigerijski par dobio je bijelu bebu plave kose i plavih očiju. Majka ju je nazvala čudesnom bebom.

2010. godine nigerijski bračni par Angela i Ben Ihegboro dospio je na naslovnice nakon što su nekim čudom dobili bijelu bebu.

Bili su uzbuđeni čekajući svoju djevojčicu nakon što su već imali dva starija sina. Međutim, bili su šokirani kada su konačno upoznali svoju kći. Ona je bijela beba plave kose i plavih očiju.

Ben je se našalio da beba nije njegova, no svejedno je bio potpuno siguran da je ona njegova kći.

“Naravno da je moja. Moja žena mi je vjerna”, rekao je tada Ihegboro. “Čak i da nije bila, beba još uvijek ne bi tako izgledala.”

Bijela beba

Liječnici i znanstvenici pokušali su istražiti zašto je crni par iz Londona na svijet donio bijelu bebu. Stručnjaci za genetiku dali su tri vjerojatno objašnjenja za incident:

  • Ona je rezultat mutacije gena jedinstvenog za nju. Ako je to istina, očekuje se da će gen prenijeti svojoj budućoj djeci, a obitelj Ihegboro mogla bi očekivati više bijelaca.
  • Jedan od njihovih roditelja mogao je imati bijelog prethodnika. Dugo neaktivni bijeli gen prenosio se na generaciju i pojavio se sada.
  • Dijete ima mutiranu verziju genetskog stanja, albinizma. Jednostavno rečeno, nedostajao joj je sav pigment u tijelu.

“Ionako ne izgleda kao albino dijete. Ne poput onih koje sam vidio u Nigeriji ili u knjigama. Samo izgleda kao zdrava bijela beba”, rekao je otac Ben kasnije u intervjuu.

No, kako god djevojčica izgledala, njezini roditelji i braća rado su je primili u svoju obitelj. Angela ju je čak nazvala čudom.

“Prelijepa je, čudesna beba”, rekla je.

Svi se sada pitaju kako ova “čudesna beba” izgleda sada, 12 godina kasnije.

NAJNOVIJE!