Bog čuje sve naše molitve
Foto: Pexels

Bog čuje sve naše molitve, ali na njih odgovara na mnogo načina i u skladu s Njegovim planom za naš život.

Osjećate li ponekad kao da vaše molitve ne prolaze kroz strop? Kako možemo biti sigurni da nas Bog sluša?

Ustrajte u molitvi, bdijte u njoj sa zahvaljivanjem! (Kološanima 4, 2)

Bog čuje sve naše molitve, ali na njih odgovara na mnogo načina.

Bog sve čuje, ali ponekad želi da čekamo

Kada nešto želimo, želimo to odmah! Ali Bog ne djeluje uvijek tako.

Budi tih pred Gospodom i čekaj ga. (Psalam 37, 7)

Ne znamo što Bog radi “iza kulisa”, ali možemo vjerovati da On to radi za svoje svrhe i za naše dobro. Zapamtite: “Blago onomu koji se uzda u Gospoda” (Psalam 40, 4) .

Bog može reći “ne”

U Mateju 19, 26 Isus kaže: “S Bogom je sve moguće.” Iako Bog može sve, to ne znači da hoće. Bog ima poseban plan za svakog od nas. Ono što tražite od Boga može se činiti kao skromni zahtjev koji će On ispoštovati, ali možda to nije u Njegovom planu za vaš život.

Iako ste vjerni Kristov sljedbenik i molite se Bogu da vam oduzme nešto što vam donosi bol i patnju, ponekad toga nećete biti oslobođeni. Umjesto toga, Bog će koristiti vašu slabost i dati vam snagu da ustrajete, bez obzira na poteškoću. To bi svjedočanstvo moglo potaknuti druge da povjeruju u Krista. Zapamtite, Bog možda ima svrhu za vašu bol i On vidi puno veću sliku.

Kada je Pavao tri puta molio Gospodina da mu ukloni trn u tijelu, koji je pripisao Sotoni, Krist je odgovorio: “Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje” (2. Korinćanima 12, 9).

Povjerenje i nada

Bog je obećao svome narodu da nas “neće zapustiti niti ostaviti” (Ponovljeni zakon 31, 6). Može se činiti kao da vas ignorira, da ne čuje vaše molitve ili da ga nije briga. Ipak, istina je da vas On uvijek čuje i toliko vas voli da je sebe dao kroz Isusa Krista.

Apostol Pavao podučavao je da “ako se nečemu nadamo, moramo čekati strpljivo i pouzdano” (Rimljanima 8, 25) . Dok čekate da vam Bog odgovori na molitvu, molite Ga za strpljenje.

Zašto trebamo nastaviti moliti?

Zašto biste trebali stalno moliti za nešto što želite?

Kaza im [Isus] i prispodobu kako valja svagda moliti i nikada ne sustati. (Luka 18, 1)

Bog će možda vrijeme čekanja iskoristiti da izgradi vašu vjeru i nadu u Njega. Kada se molite i čekate da Bog djeluje, sjetite se da Bog može upotrijebiti sve što prolazite, jer “nevolja rađa postojanošću, postojanost prokušanošću, prokušanost nadom.” (Rimljanima 5, 4)

PROČITAJTE JOŠ: