Darovi koji nas ne koštaju ni centa

Ovih deset darova možete dati nekome, a ne koštaju vas ni centa. Besplatni su, a s njima možete nekome promijeniti život!

DAR SLUŠANJA

Jeste, ali moraš zaista slušati. Bez prekidanja, bez predrasuda, ne planirajući kako ćeš odgovoriti. Samo pozorno slušaj.

DAR SMIJEHA

Prepričavaj članke i smiješne priče. Neka tvoj moto bude: “Tako se rado smijem zajedno s tobom, volim kada te nasmijem.”

DAR PISANJA PORUKA

To može biti i najjednostavnija poruka, tipa: “Hvala za pomoć” ili čak cijeli sonet. Kratku, rukom pisanu poruku netko će možda pamtiti cijelog života. Štoviše, ona će možda i život nekome promijeniti, a ako ne – barem uljepšati taj dan.

DAR IZRAŽAVANJA komplimentima

Jednostavne i iskrene riječi: “Izgledaš tako lijepo u crvenom”; “Sjajno si obavio posao” ili “Ovo je bila divna večera” – mogu nečiji dan učiniti vrijednim sjećanja, da se osjećaju dobro i prihvaćeno.

DAR ljubaznih DJELA

Skreni svakoga dana sa svog uobičajenog puta , da učiniš neko ljubazno djelo , nekome kome to treba.

DAR SAMOĆE

Ima trenutaka kada nam ništa nije milije nego da nas ostave na miru. Pobrini se da imaš vremena za ovakve trenutke, a prenesi i drugima taj dar samoće – shvati ih kada oni žele biti sami.

DAR VEDROG RASPOLOŽENJA

Najlakši način da se dobro osjećaš jeste upućivanje ljubaznih riječi i osmijeha; zaista, nije teško reći “zdravo “, “dobar dan” ili “hvala”.

VIDI OVO: Poklon koji će vam promijeniti život

DAR LJUBAVI

Budi velikodušan s odgovarajućim zagrljajima, poljupcima, tapšanjem po leđima i držanjem za ruke. Neka ovi mali postupci ukažu na ljubav koju gajiš prema rodbini i prijateljima.

DAR ODMORA

Nađi sebi vremena za sebe, vrijeme kada ćeš raditi ono što voliš, da budeš svoj ​. Neka tvoj “hobi” postane tvoj mali kreativni odmor, vrijeme kada “puniš svoje baterije”.

DAR SPASENJA

Ovo je najveći dar koji imaš i koji možeš preporučiti drugima. Imaš mogućnost živjeti u zajedništvu s Bogom, druženju s Njim, primati Njegove blagoslove i vodstvo, biti dijete Božje: “A svima koji ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja – onima što vjeruju u njegovo ime, koji nisu rođeni od krvi, ni od volje tjelesne, ni od muževljeve volje – nego od Boga.” (Ivan 1,12-13)