Demoni postoje, tvrdi ugledni psihijatar
Foto: Pixabay

Psihijatar koji predaje na Medicinskom fakultetu u New Yorku i Sveučilištu Kolumbija tvrdi da je 25 godina proučavao na tisuće slučajeva takozvanih demonskih opsjednuća za koje je zaključio da su neka od njih stvarna.

Dr. Richard Gallagher, psihijatar na Princetonu i Yaleu, je izjavio za The Telegraph da on to”ne nagađa”, već gleda na to ”sa znanstvenog gledišta”.

Gallagher dodaje da može razdvojiti mentalnu bolest od stvarnih opsjednuća.

“Postoje mnogi psihijatri i stručnjaci za mentalne bolesti koji rade što ja radim – možda ne u toliko opsegu – koji su neodlučni da progovore”, kaže psihijatar.

U izjavi za Yahoo, Gallagher, koji je rimokatolik, prisjetio se da mu je prije 25 godina došao svećenik  moleći ga za pomoć da odredi je li katolkinja koja je tvrdila da je napadaju nevidljive sile mentalno bolesna. Bio je skeptičan, no pregledao je ženu i našao modrice na njezinom tijelu koje su spontano nastajale.

“Činilo se da to nije bilo moguće objasniti na temelju medicinske ili psihijatrijske patologije”, kaže. “Činilo mi se da je potpuno zdrava, nikada ranije nisam vidio takav slučaj.”

Budući da nije bilo medicinskih razloga za ozljede, zaključio je da je napadnuta od strane zloduha.

Gallagher kaže da je istražio na tisuće slučaja za koje se smatralo da su u pitanju demonska opsjednuća, no kod njih 100 slučajeva je pronašao demonske aktivnosti.