Dirljivo pismo majke svojoj kćeri koje vrijedi pročitati

Često zaboravljamo koliko je jaka roditeljska ljubav. Ovo dirljivo pismo majke svojoj kćeri morate pročitati!

Kada odrastemo i odemo iz roditeljskog gnijezda, a oni ostare, često zaboravljamo s koliko su nas ljubavi, strpljenja i brige odgajali, kao i to da smo zbog njih danas tu gdje jesmo. Danas ćemo vam u cijelosti prenijeti emotivno pismo jedne majke svojoj kćeri, koje se proširilo internetom.

Dirljivo pismo majke svojoj kćeri

Podsjetimo se svi koliko nas roditelji vole, i zahvalimo im se za svu ljubav koju su nam pružili u toku našeg odrastanja.

“Draga moja djevojčice, jednog dana kada shvatiš da starim, ja te molim da budeš strpljiva, ali prije svega pokušaj razumjeti kroz što prolazim.

Ako, kada budemo razgovarale, ponovim jednu stvar tisuću puta, nemoj me prekidati govoreći: “Rekla si to prije minutu”. Samo me slušaj, molim te. Pokušaj sjetiti vremena kada si ti bila mala, i kada bih ti svaku noć čitala istu priču prije nego što zaspiš.

Ako se ne budem htjela kupati, nemoj se ljutiti i nemoj da me sramotiš. Sjeti se kako sam te, kada si bila mala djevojčica, ganjala, i pokušavala izmisliti nešto kako bih te nagovorila da se kupaš. Kada vidiš kako sam spora kada je u pitanju nova tehnologija, daj mi vremena da naučim, i ne gledaj me tako.

Sjeti se, srećo moja, kako sam te učila mnogim stvarima: kako da jedeš, obučeš se, počešljaš kosu, da se suočiš sa svakodnevnim problemima. Jednog dana kada shvatiš da starim, ja te molim da budeš strpljiva, ali prije svega pokušaj razumjeti kroz što prolazim.

Ako se s vremena na vrijeme dogodi da zaboravim o čemu smo ono pričale, daj mi vremena da se prisjetim. A ako ne budem mogla, nemoj biti nervozna, nestrpljiva ili arogantna. Samo znaj, u svom srcu, da je za mene najvažnija stvar da budem s tobom.

I kada me moje stare, umorne noge više ne budu mogle nositi brzo kao prije, daj mi svoju ruku, isto kao što sam ja tebi nudila svoju, kada si učila hodati. Kada ti dani dođu, nemoj biti tužna, samo budi sa mnom, i imaj razumijevanja, dok uz tvoju ljubav idem prema kraju svog života.

Njegovat ću u svom srcu i biti zahvalna za vrijeme i radost koje smo dijelile. S velikim osmijehom i ogromnom ljubavlju koju sam oduvijek imala za tebe, samo želim reći – volim te, moja draga kćeri!”