Djeca Billa Gatesa: Idemo u crkvu, peremo suđe, a milijarde nam ništa ne znače

Bill Gates ima troje djece, dvije kćeri i jednog sina. Iako je obitelj bogata, svoju djecu odgajaju skromno, a zabranjuju im i korištenje tehnologije. 

Bill Gates je milijarder i trenutno treći najbogatiji čovjek na svijetu. Svoju suprugu Melindu upoznao je 1987. godine, par se vjenčao 1994. godine i od tada su u braku. Poznati par je odlučio svoju djecu skromno odgajati.

Iako obitelj živi na bajkovitom imanju vrijednom 127 milijuna dolara u Washingtonu i u svom vlasništvu imaju nekoliko posjeda, njihovi roditeljske metode slične su onima koje se mogu vidjeti u prosječnim obiteljima.

Djeca Billa Gatesa kažu da zajedno obavljaju kućanske poslove

Bill i Melinda vode najveću privatnu fondaciju na svijetu, koja posjeduje imovinu vrijednu skoro 47 milijardi američkih dolara, a sa svoje dvije kćerke i sinom, Jennifer, Phoebe i Rory, dijele kućanske poslove.

Zajedničko pranje posuđa svake večeri je tradicija u njihovoj obitelji. Melinda je došla na ovu ideju kako bi dokazala činjenicu da “neplaćene” kućanske poslove ne bi trebale uvijek obavljati žene, a ni muškarci.

Također, vjeruje da zajedničko pranje suđa ojačava njezin brak s Billom i veze u obitelji, a deci usađuje osjećaj obaveze i odgovornosti.

Telefoni su zabranjeni za trpezarijskim stolom

Bill Gates je poprilično je strog prema svojoj djeci kada se radi o upotrebi tehnologije. Bill i Melinda su svojim klincima zabranili upotrebu mobitela i drugih gadgeta za trpezarijskim stolom, dok su prvi telefon dobili nakon 14. rođendana.

Bill im ograničava vrijeme koje mogu provesti gledajući u ekran, jer smatra da na taj način mogu imati kvalitetniji san.

Obitelj redovno posjećuje crkvu

Tijekom jednog intervjua, Bill Gates je istakao da njegova obitelj redovno posjećuje crkvu. “Odgojili smo djecu na religiozan način. Oni posjećuju katoličku crkvu čiji smo članovi Melinda i ja”, istakao je Gates.

Također je objasnio da je njegov filantropski rad prvenstveno namijenjen smanjenju nejednakosti u svijetu, čemu će biti posvećena i njegova djeca.

Bill Gates je pravi revolucionar u polju tehnologije, ali on i Melinda i dalje prate roditeljski model razvijen tijekom sedamdesetih. Metoda odgoja “Ljubav i logika”, umanjuje emotivne reakcije poput grdnje, kažnjavanja i naređivanja djeci. Ali, red se mora znati!

Njihovo prvo dijete, kći Jennifer, rođena je 1996. godine i diplomirala je na Sveučilištu Stanford. Iskusna je u konjičkom sportu i natjecala se diljem svijeta.

Drugo dijete je 22-godišnji sin Rory Gates, koji studira na Sveučilištu u Chicagu. Phoebe Gates, ima 19 godina, i treće je dijete poznatih roditelja.