Mala djeca su vrlo znatiželjna i to nije ništa iznenađujuće. Njihovi znatiželjni umovi ih čine malim istraživačima i lijepo ih je kako upoznaju nove stvari.

Ali ovo nažalost ponekad dovodi i do nesreća, srećom one nisu ništa strašno – modrica ili ogrebano koljeno u većini slučajeva. Međutim, za jednu majku iz Idahoa (SAD), to nije bilo toliko bezazleno, piše Virealno.

Amber je majka koja je vjerovala kako se njena djeca ne mogu povrijediti kod kuće, jer nema nikakvih opasnosti koje je ona mogla uočiti. Ali se prevarila.

kcerka2-600x600

Jedne noći ostavila je svoju kćerku Aubrey u krevetu na katu spavati, a zatim sišla u prizemlje i počela učiti.

Uskoro ju je prekinulo kucanje na vratima. Bio je to njezin susjed koji je vrištao u panici.

“Mislim da je pala” rekao je, misleći na Aubrey.

Njihov susjed je vidio kako je Aubrey pala kroz prozor, ali nije bio dovoljno blizu da je uhvati. Amber je bila u šoku i potrčala je do svoje kćerke koja je krvarila.

Aubrey je ustala iz svog kreveta, došla do prozora, otvorila ga je i nagnela se kroz njega.

Mnogi roditelji drže stepenice, oštre ivice, utičnice i razne kabinete u kuhinji dobro zaštićene od djece, ali često zaborave na prozore.

Amber je pozvala hitnu te je Aubrey prevezena u bolnicu, gdje su liječnici ustanovili da je imala frakture lubanje, oštećenu slezenu i modrice po cijelom tijelu.

Hvala Bogu, liječnici su se odmah pobrinuli za nju i uspjela je preživjeti.

porodica-600x600

Zahvaljujući dobrim i vještim doktorima, Aubrey se izvukla bez većih i trajnih povreda. Međutim trebalo joj je 6 mjeseci da bi se oporavila potpuno.

Sada Amber želi skrenuti pažnju ostalim roditeljima na opasnosti koju predstavljaju prozori.

IZVORVirealno.com