Dječak (3) je imao lakšu ozljedu, a sada su mu amputirali noge

Dječak (3) je imao lakšu ozljedu nakon koje je zaradio ozbiljnu infekciju stafilokokom, a sada su mu liječnici amputirali noge. 

Beauden Baumkirchner kampirao je s rođacima u blizini San Diega kad je pao s bicikla i ogrebao koljena.

“To je nešto što se događa bilo kojem trogodišnjaku”, rekao je njegov otac Brian Baumkirchner za 12 News.

Koljeno mu je oteklo i imao je povišenu temperaturu

Rana mu je očišćena i previjena, ali je u manje od 48 sati nakon pada hospitaliziran. Koljeno mu je oteklo i dobio je vrućicu.

“Dijagnoza je bila infekcija stafilokokom. Znali smo da je riječ o bakterijskoj infekciji, ali ne i da je toliko opasna”, dodaje otac dječaka koji je počeo gubiti cirkulaciju u udovima.

Beauden Baumkirchner
Foto: Gofundme.com

Dobio je sepsu

Dobio je i sepsu, a sindrom toksičnog šoka koji je uslijedio je dodatno zakomplicirao situaciju.

Liječnici su nakon toga donijeli tešku odluku. Odlučili su mu amputirati obje noge i nekoliko prstiju na lijevoj ruci. U samo šest tjedana je prošao više od 17 operacija.

Trenutno se nalazi na odjelu dječje intenzivne njege i dobro se oporavlja, stoji na stranici GoFundMe, gdje je pokrenuta kampanja prikupljanja sredstava za podmirenje troškova liječenja.

Dječak može podnijeti više nego što itko može zamisliti

“Ostao je bez dva prsta lijeve ruke i dijela palca. Svi ostali prsti su mu uvijeni i ukočeni. Trebat će fizikalnu terapiju kako bi ih ispravio i kako bi ponovno profunkcionirali. Ipak, ova naša beba može podnijeti puno više nego što itko može zamisliti i to sve s osmijehom na licu”, tvrde Beaudenovi roditelji.

Prikupili su više od 140 tisuća dolara i do cilja ih dijeli još svega 35 tisuća, prenosi Index.

Pomolimo se za ovog prekrasnog dječaka i njegove roditelje.