Dječak s deformiranim nogama dobio je novu priliku zahvaljujući ovom sportašu

Maleni dječak je imao problema s deformiranim nogama, no dobio je novu priliku nakon operacije zahvaljujući poznatom kršćanskom sportašu Timu Tebowu. 

Tim Tebow igrač je bejzbola koji je često tematiziran u američkim medijima, ali ne samo zbog sporta, nego i zbog humanitarnog rada kojim je ostvario pozitivan utjecaj na mnoge živote.

Tebow je pokrenuo brojne humanitarne inicijative, a jedna od najimpresivnijih je Tebow bolnica na Filipinima.

Od njezinog osnutka 2014. godine, bolnica je obavila 2139 operacija na pojedincima kojima je to potrebno, a koji nemaju pristup osnovnoj medicinskoj njezi. Te operacije nisu uvijek bile lagane.

Dr. Tim Mead kirurg je ove bolnice koji je jednom operirao tinejdžera koji je imao deformiranu kralježnicu. Leđa su mu bila toliko iskrivljena da su bila pod gotovo 90 stupnjeva.

PROČITAJTE: TIM TEBOW: Bog kojemu služim čini čuda svakog dana

Što je još gore, na dan operacije se pokvario klimatizacijski uređaj, pa je kirurg operirao dok mu je sestra brisala znoj sa čela kako ne bi kapnuo u otvorenu ranu.

Najnoviji slučaj je dječak imena Aldrin koji je imao ozbiljnu deformaciju koljena.

“Aldrin, your surgery is over," said OR Nurse Jaime. Aldrin then responded, "Only by the grace of God," to which we exclaimed, "Amen!" This is what we do every day. #MondayMotivation https://hubs.ly/H09VkkR0

Gepostet von CURE International am Montag, 5. Februar 2018

„Aldrinovo se koljeno savija na krivu stranu, kao kod flaminga. Kada se ovakva koljena rano primijete, ona se mogu operirati i poboljšati… Kada je pacijent mlad operacija nije toliko zahtjevna, no s 14 godina to postaje pravi izazov“, objasnio je Mead na svome blogu.

Zbog toga što dječaka nitko prije nije liječio liječnici su imali ozbiljan izazov pred sobom. Razvučena koža s prednje strane noge, skupljena tetiva, deformirana čašica.

Proces nije bio lijep. Uključivao je rezanje i cijepanje, piljenje, šarafanje i šivanje. No sve se isplatilo jer je dječak dobio noge koje pravilno funkcioniraju.

Aldrin još nije gotov i čeka ga dugačak oporavak.

Ako bude ustrajao ubrzo će pravilno hodati. „Kada je operacija prošla bilo je dobro jer nas je osoblje poticalo, dobro se o nama brinu“, rekla je Aldrinova majka.

„Ohrabruju me i daju mi snage i Bog zna što je najbolje za njega. Bog svima upravlja, pa i liječnicima, i zna što je najbolje za Aldrina“, dodala je.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE